Novi trendovi

Slavonija privlači sve više turista, kontinentalni turizam najviše vole Danci i Kinezi

Vodeći hrvatski toroperater Unline radi na predstavljaju Slavonije turistima
Danski turisti na OPG-u Kereković
 / Uniline

Turisti su počeli otkrivati Slavoniju. To potvrđuje i današnji boravak danskih gostiju na turističkom obiteljskom gospodarstvu Kereković u mjestu Živike u Brodsko-posavskoj županiji u organizaciji Unilinea.

Rezultat je to intenzivnih poslovnih aktivnosti Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora, sa ciljem da poslovnim partnerima i potencijalnim gostima predstavi Slavoniju nizom posebno osmišljenih turističkih programa i izleta.

Uz danske goste, sve češći Unilineovi gosti su i oni iz Kine kojima Slavonija i Osijek postaju sve češća destinacija na kružnim putovanjima po zemljama regije.

''Uz danske i kineske goste sve je više interesa iz Mađarske, a u planu za 2019. su, primjerice, programi obilazaka muzeja vučedolska kulture uz razgled Vukovara i Iloka te degustacije illočkih vina za goste iz Velike Britanije'', izjavila je Sandra Gobin, članica Uprave Unilinea, nastavljajući,

''Bilo je tu i do sada posebnih programa poput konferencije koju smo za poslovne partnere organizirali u Slavoniji ili pak smještaja više stotina sudionika biciklističkog natjecanja Tour of Croatia čiji je Uniline službena putnička agencija od samog početka tog natjecanja 2015. godine”.

Traže se inovativni turistički doživljaji

Unilineov tim na svim svojim partnerskim tržištima intenzivno promovira postojeće programe u Slavoniji te razvija nove namijenjene, s jedne strane, grupnim obilascima gostiju sa europskih, posebice skandinavskih i azijskih tržišta te nišama individualnih gostiju s posebnim interesima na području kulturnog i povijesnog te eno-gastro i aktivnog odnosno sportskog turizma, za što namjeravaju organizirati posebne kreativne radionice. To bi mogao biti, smatraju u Unilineu, značajan impuls i za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Slavoniji – od kampova, obiteljskih hotela, kušaonica vina i lokalnih jela do organiziranih školi jahanja, lova ili pak promatranja ptica.

TOG Kereković osim uživanja u slavonskim specijalitetima svojim posjetiteljima, između ostalog, nudi i pecanje u vlastitom ribnjaku u velikom okolišu sa domaćim životinjama, vožnju u fijakerima i zapregama, jahanje te plovidbu turističkom lađom Graničarka rijekom Savom.

Prateći propulzivan razvoj turizma na azijskim tržištima te otvaranjem ureda u Kini (Shanghai) i Južnoj Koreji (Seoul) i predstavništvima u Japanu i Tajlandu te iskorakom na tržišta Južne Amerike, SAD-a i Kanade i Australije, Uniline otvara nove mogućnosti za prezentaciju turističkih aktivnosti u Slavoniji za koju sve veći interes pokazuju upravo gosti iz Azije i prekooceanskih tržišta koji su oduševljeni njezinom bogatom kulturom, tradicijom i gastronomijom te je sve više svrstavaju na top listu destinacija za 2019. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 03:05