Bandić najavio pomoć

"Sjest ću s ljudima iz DIOKI-ja i Kamenskog da vidimo kako im pomoći jer nemaju za kruh"

Na idućoj sjednici Skupštine izvijestit će zastupnike što je napravljeno
Milan Bandić dolazi na sjednicu skupštine
 Damjan Tadić / Hanza Media

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je na aktualnom satu da će se idući tjedan sastati s radnicima DIOKI-a i Kamenskog koji su ga prozvali zbog stavljanja izvan snage odluke zagrebačke Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju.

Gradska zastupnica Katarina Peović Vuković (Radnička fronta) počela je čitati pismo Udruge radnika i bivših radnika DIOKI-a upućenom Milanu Bandiću, no vrijeme joj je isteklo pa joj je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić, nakon što je unatoč upozorenju nastavila čitati pismo, izrekao opomenu s oduzimanjem riječi. Peović Vuković nije se ni na to obazirala te je nastavila i dalje čitati pismo, pa je Mikulić zamolio zaštitare da je izvedu iz dvorane.

"Ni DIOKI ni Kamensko nisu trgovačka društva u vlasništvu Zagreba i nisu predmet obaveza zagrebačkog gradonačelnika", kazao je Bandić.

"Idući tjedan ćemo sjesti sa svim tim ljudima iz DIOKI-ja i Kamenskog koji pišu navodno pismo da porazgovaramo što jednokratnom pomoći možemo pomoći onima koji nemaju za kruh, a uputiti na državnu razinu što može država riješiti. A ne raditi predstave pred Skupštinom", dodao je.

Najavio je da će izvijestiti zastupnike na idućoj sjednici Skupštine što je napravljeno po tom pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:18