Počinje sezona festivala

Sea Star program u sklopu studentskih igara Hrvatskoj donio preko 15 milijuna kuna

Sportske igre s festivalskim programom pomogle su pri ostvarenju 25.000 noćenja
Sea Star festival 2017.
 Julien Duval / Julien Duval

EXIT i Sea Star ove godine su u ranoj predsezoni pomogli pri ostvarenju 25.000 noćenja te doprinijeli hrvatskom turizmu s preko 15 milijuna kuna.

Naime, nakon prošlogodišnjeg uspjeha Sea Star-a, na kojem je festival ugostio svoje partnere iz Velike Britanije, odlučeno je da se jubilarne desete studentske sportske igre “Sportvest” prebace iz Španjolske u Hrvatsku. Pri tome je presudnu ulogu odigrala organizacija festivalskog glazbenog programa u sklopu igara, koje je posjetilo 6.000 Engleza, a održane su u fažanskom Bi Villageu.

- Pojedini dijelovi naše zemlje postali su nezaobilazni festivalski domaćini renomiranih glazbenih manifestacija poput EXIT, Sea Stara. Ovakvi sadržaji često predstavljaju motiv dolaska, te čine ponudu koja uspješno spaja doživljaje i iskustvo koje suvremeni turisti traže - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić.

Prošle je godine premijerno izdanje Sea Star festivala, održanog u umaškoj laguni Stella Maris, hrvatskom turističkom gospodarstvu donijelo više od 60 milijuna kuna te je u TZ Umag zabilježen rast posjete od 220 posto u odnosu na vikend prije festivala. Osim toga, festival je u 2017. posjetilo više od 55.000 gostiju te je tako ostvaren jedan od ciljeva festivala, produženje predsezone na svibanj. Ove je godine predsezona pomaknuta čak dva mjeseca ranije, a sada se iščekuje drugo izdanje Sea Star festivala koji će se održati krajem svibnja.

- Svi festivali i manifestacije koji, poput Sea Stara, obogaćuju našu ponudu u pred i postsezoni imaju punu podršku Istarske županije. Stoga, pozdravljamo još jedno izdanje festivala i vjerujemo kako će nadmašiti lanjsku odličnu posjećenost – izjavio je istarski župan, Valter Flego.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:55