Poletaev za Bloomberg

Sberbank će udjel u Agrokoru prodavati tek nakon restrukturiranja koncerna

"Oni koji dobro rade svoj posao mogu mirno spavati" i ne moraju se bojati otkaza, tvrdi Poletaev.
Maksim Poletajev
 Bruno Konjević / Hanza Media

Ruska Sberbank ipak neće žurno prodavati svoj udjel u Agrokoru nakon što i formalno postane vlasnik 39 posto dionica koncerna koji će se od 1. travnja zvati Fortenova Grupa. To je za Bloomberg izjavio Maksim Poletaev, savjetnik glavnog izvršnog direktora Sberbank za Agrokor i budući član i predsjednik Upravnog odbora Fortenove.

"Prije prodaje našeg udjela želimo restrukturirati kompaniju i povećati njenu vrijednost, a jedna od izlaznih strategija je i IPO (Inicijalna javna ponuda dionica) na službenim burzama. Sada nije dobro vrijeme za prodaju i bolje je kreirati veću vrijednost tvrtke i čekati poslije 2019. U međuvremenu tvrtka mora popraviti razinu kvalitete korporativnog upravljanja, tehnologiju maloprodajnog biznisa, korporativnu kulturu i upravljanje kompanijom", ustvrdio je Poletaev za Bloomberg.

Podsjetimo, prethodno su iz Sberbank dolazile vijesti kako će do polovine ove godine prodati svoj udio, spominjali su se razni investitori, ali je ruska banka očigledno nakon brojnih razgovora i ponuda odlučila pričekati restrukturiranje Fortenove, vjerojatno zbog toga što ponude nisu bile u okviru onog što su Rusi očekivali. Sukladno prijašnjim medijskim spekulacijama Sberbank navodno prethodno postavila cilj od 500 milijuna eura za svojih 39 posto dionica, ali se, prema spekulacijama, trenutno za taj udjel može dobiti oko 250 milijuna eura. Odgovarajući na pitanje mogu li se tijekom restrukturiranja očekivati otkazi u za radnike u nekim kompanijama, on je kazao kako "onaj tko dobro radi svoj posao može mirno spavati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:54