Nova linija

Sastanak u glavnom gradu Srbije: od idućeg ljeta Air Serbia povezivat će Brač s Beogradom?

AUTOR:

  • Ivica Radić

OBJAVLJENO:

19.9.2018. u 8:28

AUTOR:

  • Ivica Radić

OBJAVLJENO:

19.9.2018. u 8:28

Velika Gorica, 121214.
Zracna luka Zagreb.
Nakon 23 godine ponovno je uspostavljena zracna veza izmedju Hrvatske i Srbije. Air Serbia uvela je dva leta dnevno na relaciji Zagreb - Beograd.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / EPH

Ilustracija

Brač je na dobrome putu da u idućoj turističkoj sezoni bude dvaput tjedno zračnom linijom povezan s Beogradom, piše Slobodna Dalmacija.

Direktor zračne luke Brač Tonči Peović tu ideju u Beogradu je predočio Rasimu Ljajiću, potpredsjedniku srbijanske vlade i ministru turizma. Liniju bi održavali zrakoplovi kompanije "Air Serbia".

Direktor Peović dobio je načelnu podršku za svoju inicijativu, a predstojećih dana na adresu potpredsjednika Ljajića uputit će i službeno pismo namjere. Na sastanku u Beogradu bili su načelnik općine Bol Tihomir Marinković i direktor ureda Turističke zajednice Markito Marinković.

U ovoj turističkoj sezoni na pistu bračke zračne luke slijetali su zrakoplovi iz 11 europskih destinacija. Za novu sezonu, kazao je Peović, planiraju se nove linije, a jedna od njih je i ona s Beogradom. Tako su na Braču, iako turistička sezona još uvijek traje, već počele priprema za 2019. godinu.