Oprez u prometu

S početkom školske godine CEMEX podsjeća vozače na brigu o učenicima na cesti

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

6.9.2019. u 11:11

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

6.9.2019. u 11:11

21.08.2018. Traffic at Liberty Bridge in Zagreb,Croatia, Image: 383748069, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

S početkom nove školske godine, CEMEX već tradicionalno apelira na vozače partnerskih tvrtki, ali i sve vozače koji se kreću prometnicima u našoj lokalnoj zajednici, na poseban oprez i brigu o školarcima u prometu.

CEMEX je tako i ove godine uputio dopis svim prijevozničkim tvrtkama s kojima surađuje kako bi podsjetio svoje ugovorne vozače da obrate više pozornosti u vrijeme kad će se na cestama naći veliki broj djece. Vozačima će tako biti podijeljeno 400 letaka sa savjetima o opreznoj vožnji s posebnim naglaskom na djecu u prometu. Letke je tvrtka pripremila i za ravnatelje pet osnovnih škola s područja Klisa, Solina i Kaštela. Njih čak 1.200 bit će prvi dan škole podijeljeno najmlađim učenicima kako bi naučili više ili se podsjetili na sigurno kretanje u prometu.

Poštivanje prometnih znakova i signalizacije, pozornost u prolasku pored škola, zaustavljanje na pješačkim prijelazima, prilagođavanje brzine samo su od nekih savjeta dani vozačima. Savjeti djeci, posebno onim najmanjima, odnose se na pravilno prelaženje ceste i kretanje među vozilima. „I ove smo godine pokrenuli našu tradicionalnu akciju-podsjetnik ne samo za naše vozače, nego i za sve vozače u zajednici, kako bismo ih potaknuli da ulože dodatnu pozornost u kretanje najmlađih i najosjetljivijih sudionika u prometu. Ovo je samo jedna od redovnih aktivnosti koje tijekom godine provodimo u suradnji s dobavljačima i zajednicom vezanih uz inicijative sigurnosti na cestama“, rekao je Fabjan Ruščić, CEMEX-ov voditelj zaštite na radu.

Osim ove kampanje, tvrtka kontinuirano obučava vozače o sigurnoj vožnji. Svi kamioni ugovornih prijevoznika opremljeni su dodatnim retrovizorom na desnoj strani, imaju istaknuto upozorenje za motocikliste i bicikliste s porukom o opasnosti pretjecanja kamiona ili miksera te istaknutu naljepnicu Kako vozim? s navedenim besplatnim telefonskim brojem 0800 9161, putem kojeg građani mogu tvrtku obavijestiti o vozačima koji ne voze u skladu s prometnim pravilima i uvjetima koji vladaju na prometnicama.

Također, početkom godine CEMEX je pokrenuo i informativnu kampanju Ne riskiraj, pogledaj prije nego što iskoračiš, usmjerenu na pješake te preporuke za sigurno kretanje u prometu, posebno u odnosu na velika teretna vozila. Tvrtka je tako označila jedan mikser i dvije cisterne vizualima ove kampanje kao trajnim podsjetnikom na sigurno pješačenje, a brošura s detaljnim savjetima o kretanju pješaka u prometu može se preuzeti na mrežnim stranicama CEMEX-a.