Sporazum s malteškom vladom

Ryanair kupio Air Malta: 'Ostvarili smo prvi plus u zadnja dva desetljeća'

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.6.2019. u 13:54

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.6.2019. u 13:54

Osijek, Klisa, 040414.
Slijetanjem putnickog aviona Ryanair iz Londona Zracna luka Osijek prigodno je obiljezila otvaranje ljetne sezone u domacem i medjunarodnom zracnom prometu. Tijekom ovogodisnjeg ljetnog reda letenja, koji traje do kraja listopada, redovitim zracnim linijama Osijek ce biti povezan sa Zagrebom, Splitom i Dubrovnikom, te po prvi puta s Rijekom i Londonom.
Na fotografiji: slijetanje Ryanairovog aviona iz Londona.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

Zrakoplov Ryanaira

Niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair potpisala je u utorak sporazum s malteškom vladom o kupnji startup kompanije Malta Air.

Malta Air će poslovati s flotom od šest zrakoplova, koju u sljedeće tri godine namjerava povećati na deset.

Sporazum omogućuje da se Ryanairovi zrakoplovi iz Francuske, Italije i Njemačke presele u malteški registar aviokompanija.

Takvim ulaganjem Ryanair povećava svoje već značajno prisustvo na Malti i pristup tržištima izvan Europske unije iz Malte, poput Sjeverne Afrike, navodi se Ryanairovu priopćenju.

Sporazum su u Valletti potpisali izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary i dužnosnici malteške vlade, u prisustvu premijera Josepha Muscata. Muscat je izjavio da će Malta Air nadopuniti ponudu usluga Air Malte, vodećeg malteškog avioprijevoznika u vlasništvu države.

"Unatoč glasinama, Air Malta ne samo da je preživjela, nego i ostvarila prvi plus u zadnja dva desetljeća", rekao je Muscat.

Prošli mjesec Ryanair je izvijestio o padu godišnje neto dobiti za gotovo trećinu.