Ciljana akvizicija

Royal Mail platio je ulaznicu na europsko i američko tržište 237 milijuna eura

Tvrtka GLS, podružnica Royal Maila, preko koje je napravljena transakcija pristutna je i u Hrvatskoj
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Međunarodna podružnica britanskog Royal Maila GLS kupila je kanadsku tvrtku za dostavu paketa Dicom Canada za 360 milijuna kanadskih dolara (237 milijuna eura), nastavljajući time sa širenjem poslovanja u SAD-u i Europi.

General Logistics Systems (GLS) kupio je Dicom Canadu od američke investicijske tvrtke Wind Point Partners u kontekstu nastojanja krovne tvrtke Royal Mail da poveća udio prihoda koje generira na međunarodnim tržištima.

„Akvizicija je u skladu s GLS-ovom strategijom rasta kroz ciljane i fokusirane akvizicije kojima bi se trebali iskoristiti segmenti snažnijeg rasta van područja Europe”, tumači glavni izvršni direktor Royal Maila Rico Back.

Udio GLS-a u godišnjoj operativnoj dobiti Royal Maila u 2017/2018. godini iznosio je 33 posto ako se isključe troškovi preustroja. U godini ranije iznosio je 29 posto, ističu u tvrtki.

GLS je prisutan i u Hrvatskoj.

Sporazum kojim će Royal Mail proširiti poslovanje u Kanadu financiran je iz postojećih kreditnih linija, a pridonijet će dobiti i prihodima te novčanom toku kompanije u financijskoj godini koja završava 31. ožujka 2019. godine.

Dicom Canada nudi usluge dostave paketa kopnenim putem, te logističke i usluge prijevoza tereta. Imaju mrežu od 28 skladišta, i surađuje s partnerima u sklopu mreže logističkih usluga koja obuhvaća cijelu Kanadu, napominju u Royal Mailu.

Dodaju i da je Dicom Canada proteklih godina bilježio dobar rast prihoda i dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:00