Nova suradnja

Roglić osnovao Hrvatsko-poljsku razvojnu udrugu: 'Povezujemo hrvatski i poljski biznis'

AUTOR:

  • Filip Pavić

OBJAVLJENO:

15.11.2019. u 16:15

AUTOR:

  • Filip Pavić

OBJAVLJENO:

15.11.2019. u 16:15

Zagreb, 110918.
Mihanoviceva ulica.
Konferencija Europske investicijske banke, predstavnistva Europske komisije u Zagrebu i Hanza Medije pod nazivom Industrijska proizvodnja i strana ulaganja odrzala se u hotelu Esplanade. Na fotografiji: Branko Roglic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Branko Roglić, vlasnik Orbica

Josip Roglić, član nadzornog odbora Orbico grupe i sin vlasnika tvrtke Orbico, Branka Roglića, predstavio je danas Hrvatsko-poljsku razvojnu udrugu, koja je osnovana s ciljem širenja gospodarskih, znanstvenih, obrazovnih i kulturnih veza između Hrvatske i Poljske.

Prvi sastanak Hrvatsko-poljske razvojnu udruge, Josip Roglić, član nadzornog odbora Orbico grupe (u sredini)

 

- Sudjelovanjem u obiteljskom poslu, kroz zadnjih pet godina, dosta sam poslovno putovao u Varšavu i palo mi je na pamet osnovati asocijaciju koja će povezati hrvatski i poljski biznis – objasnio je Josip Roglić koji je i predsjednik Udruge, a odnedavno i počasni konzul Republike Poljske.

U suradnji s Wojcicechom Wojewódzkim, poljskim nekretninskim konzultantom i operativnim direktorom Udruge, Roglić je u središnjici Orbica u Koturaškoj ulici, okupio 20-ak predstavnika poljskih i hrvatskih tvrtki koji su se međusobno upoznali i dogovorili mogućnosti buduće suradnje.

Hanza Media

Prvi sastanak Hrvatsko-poljske razvojnu udruge, Wojcicech Wojewódzki, poljski nekretninski konzultant (stoji)

Michał Kędzia, jedan od partnera u poljskom fondu Enterprise Investors, koji su lani preuzeli Pan-Pek, kao i maloprodajni lanac omiškog Studenac, napomenuo je da je zainteresiran za investicije i projekte u turizmu.

Sjedeći nasuprot njega, Robert Kavazović Horvat, domaći kolekcionar, a odnedavno i vlasnik male pivovare za proizvodnju craft pive, Agram craft, objasnio je da su njegovi motivi za ulazak u Hrvatsko-poljsku razvojnu udrugu širenje na poljsko tržište.

- Trenutno proizvodimo malu količinu piva, oko 1,6 milijuna litara godišnje, a prisutni smo na hrvatskom i srpskom tržištu. Radujemo se potencijalnom širenju posla u Poljsku, istaknuo je.

Sastanku su nazočili i predstavnici trgovaca, Andrej Sitarz, glavni financijski direktor trgovačkog lanca namještajem Emmezeta i Ana Košćina, vlasnica domaće tvrtke Futurum oleum, franšiznog partnera Ine. Iz bankarskog sektora, Zoran Kureljušić, izvršni direktor odjela za mreže bankomata u PBZ-u također je dao podršku udruzi i stavio se na raspolaganje za projekte u budućnosti. Isto je napravio i Bartolomej Pastva, predstavnik najvećeg poljskog lučkog operatora OT Logistics, većinskog vlasnika Luke Rijeka.

Hanza Media

Zoran Kureljušić, izvršni direktor odjela za mreže bankomata u PBZ-u

 

Okupljeni su dogovorili, u prvoj točki sastanka, da će se Udruga financirati isključivo dobrom voljom članova Udruge te da će komunikaciju i potencijalne kontakte ostvarivati kroz Facebook grupu.

Osim navedenih, predstavljanju i prvom zasjedanju Hrvatsko-poljske razvojne udruge nazočio je i Branko Roglić te Dagmara Luković, prva savjetnica veleposlanika Poljske u Hrvatskoj Andrzeja Jasionowskog.

- Čast mi je, investirali smo u Poljsku i znam koliko je hrvatsko-poljsko prijateljstvo jako. Ono što Josip radi nije razvijanje samo prijateljskih, već i poslovnih odnosa. Nadamo se da će ova asocijacija pospješiti suradnju poljskih tvrtki, ne samo s Orbicom, već i s drugim tvrtkama u Hrvatskoj – kazao je Branko Roglić. Inače, tvrtka Orbico je najveći domaći ulagač u Poljskoj s preko 500 milijuna eura u investicijama do sada.