Inicijativa

Restoran nudi besplatne obroke za djecu ako njihovi roditelji ostave mobitel na ulazu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

3.12.2018. u 16:18

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

3.12.2018. u 16:18

Brian Robert Marshall / Frankie & Benny's restaurant, Greenbridge Retail Park, Swindon / Wikimedia Commons / Geograph

Ilustracija

Čak 20 posto djece smatra kako njihovi roditelji više preferiraju biti na mobitelu nego pričati s njima tijekom obroka u restoranu, a 23 posto roditelja priznalo je da tijekom objeda provjerava mobitel. Oko 10 posto djece priznalo je da sakriva mobitel roditeljima kako bi privukli njihovu pažnju.

Rezultati su to istraživanja restorana Frankie & Benny’s, koji nudi talijansku i američku kuhinju u Velikoj Britaniji, piše Fox News.

Kako bi stali na kraj takvoj praksi, oni će u svojim restoranima ponuditi besplatan obrok za djecu ako njihovi roditelji ne gledaju u mobitel tijekom ručka ili večere. To znači da se od kraja studenog  do 7. prosinca na ulazu Frankie & Benny’s restorana nalaze kutije u kojima roditelji mogu ostaviti mobitele.

- Djeca ljubav mjere vremenom i ako sklonite mobitel kad ste s njima dajete im do znanja koliko su vam bitni i koliko vam je stalo do obiteljskog vremena. Roditelji su uzori u svemu što rade i ako mobitel stavite sa strane u restoranu učite ih gdje je tehnologija prikladna, a gdje nije – naglasila je psihologinja Susan Atkins u priopćenju.

Reakcije na društvenim mrežama su podijeljene.

- Drago mi je da  u restoranu Frankie & Benny’s znaju koliko je bitno fokusirati se na obiteljske razgovore tijekom objeda, a ne visiti na mobitelu! Hvalevrijedna inicijativa – komentirala je jedna korisnica.

- Kakva glupa ideja. Inicijativa ili zabrana, zbog ovog će izgubiti goste. ‘Bla, bla bla, tehnologija je zlo’ – konstatirao je drugi korisnik.