Hvalevrijedan potez

Radnicima Podravke i Belupa 1.000 kuna neto nagrade za izvrsne poslovne rezultate

AUTOR:

OBJAVLJENO:

25.10.2019. u 14:18

AUTOR:

OBJAVLJENO:

25.10.2019. u 14:18

Koprivnica, 210405Podravka_radnici2Danasnji pogon Podravke - obitelj Wolf na cijoj je industriji poslije rata nastala koprivnicka tvrtka danas je u sporu s drzavom jer trazi povrat nacionalizirane imovineSNIMIO: Robert Mihaljevic-pok-
Robert Mihaljević

Radnici u pogonima Podravke

Uprava Podravke donijela je odluku o isplati dodatne nagrade u iznosu od 1.000 kuna neto radnicima Podravke i Belupa za ostvarene rezultate u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza, objavili su u petak iz te koprivničke kompanije.

To je, kako navode, od prosinca 2018., treća nagrada zaposlenicima Podravke za njihov doprinos izvrsnim poslovnim rezultatima u proteklom periodu.

"Za ove dodatne nagrade kompanija je izdvojila gotovo 15 milijuna kuna", ističu iz tvrtke.

Napominju kako je 2018. godina jedna od najuspješnijih poslovnih godina u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti, a pozitivni trendovi nastavljeni su i u ovoj godini. Tako je u prvom polugodištu ove godine dobit Grupe Podravka iznosila 140 milijuna kuna, odnosno 16,1 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

U priopćenju se navodi i kako je, u skladu s poslovnim ostvarenjima, Podravka značajno poboljšala materijalna prava svojih radnika.

Uz nagrade, prema Kolektivnom ugovoru od početka ove godine, primjenjuju se i druge mjere poput povećanja osnovica plaće i fiksnog dodatka, uplate štednje u 3. mirovinski stup, povećanja jubilarne nagrade te povećanja uskrsnice.

"Iznimno nas veseli da smo zajedničkim radom stvorili uvjete za dodatnu stimulaciju i nagrade našim zaposlenicima. Vjerujemo kako ćemo i u idućem razdoblju nastaviti s pozitivnim trendovima poslovanja na svim razinama, a to znači i daljnje poboljšanje statusa naših radnika", istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.