Odluka skupštine

Radnici Kraš ESOP-a neće ići u zajedničku ponudu s braćom Pivac: 'Ovo je osnovni razlog'

Odluka je donesena nakon rasprave na Skupštini
Zrinka Vrhovski, prokuristica Kraš ESOP-a
 Goran Mehkek / CROPIX

Kraš ESOP, u kojem su udruženi mali dioničari Kraša, danas je na izvanrednoj skupštini glasao protiv sklapanja Sporazuma o zajedničkom djelovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac iz Vrgorca.

Odluka je donesena nakon rasprave na Skupštini pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasanje protv odluke nemogućnost društva Kraš ESOP da u slučaju zajedničkog djelovanja s Mesnom industrijom Braće Pivac osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš. Tijekom rasprave, Zrinka Vrhovski, prokuristica Kraš ESOP-a istaknula je kako je primarni cilju osnivanja i postojanja društva očuvanje sudjelovanja radnika u vlasničkoj strukturi kompanije, a čime se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika, potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika Kraš d.d., kao članova Kraš ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razvoja kompanije.

Njihova odluka ne mijenja bitno na stvari jer je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija Braća Pivac, javnosti priopćio da i bez Kraš ESOP-a ide u ponudu za preuzimanje.

Na Zagrebačkoj burzi nastavljeno je živo trgovanje dionicama. Već rano ujutro ostvaren je promet od 3,4 milijuna kuna uz prosječnu cijenu od 1000 kuna.

Nebojša Šaranović trenutno je treći dioničar Kraša s udjelom od 18,43 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:42