Turistička uključivost

Projektom TURISM4ALL omogućava se boravak u hrvatskim kampovima osobama s teškoćama

AUTOR:

OBJAVLJENO:

18.6.2019. u 9:13

AUTOR:

OBJAVLJENO:

18.6.2019. u 9:13

Pomer, 140618.
U Pomeru se u sklopu Arena hospitality group krajem mjeseca otvara Arena One 99 Glamping, potpuno novi kamp u kojem su iskljucivo satori. 199 satorskih smjestajnih jedinica u nekoliko tipova i velicina moci ce ljetovati oko 600 ljudi a kamp ce biti u potpunitosti zatvoren za promet autima. Jedina vozla koja ce se moci kretati biti ce elektro vozila.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Ilustracija

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) pokrenulo je projekt ”TOURISM4ALL” koji osobama s poteškoćama u razvoju omogućava prilagođen boravak u hrvatskim kampovima. U sklopu projekta nabavit će se dvije potpuno opremljene i prilagođene mobilne kućice za smještaj osoba s poteškoćama u razvoju koje će služiti kao ogledni primjerak i model za edukaciju, a u suradnji s udrugama osoba s poteškoćama u razvoju bit će im omogućen smještaj bez naknade.

"Ovim projektom Kamping udruženje Hrvatske aktivno se uključilo u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija. Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s poteškoćama u razvoju, ali i svim ostalim osjetljivim skupinama poput starije populacije, djece, osoba s alergijama i slično", kazao je Adriano Palman, direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske.

Cilj projekta ”TOURISM4ALL” jest pomoći podizanju kvalitete života i uključenosti osoba s poteškoćama u razvoju u turističke tokove kao i promicanje cjelogodišnjeg turizma i socijalne inkluzije, kroz razmjenu iskustva i tehnologija te zajedničkom promocijom prema osobama s posebnim potrebama.

Približavanje turističkih destinacija osobama s poteškoćama u razvoju jedan je od načina aktivnog rješavanja problema njihove nedovoljne društvene uključenosti. Ovaj projekt dio je krovnog EU programa INTERREG Italy - Croatia te uključuje suradnju s partnerskom talijanskom regijom Molise i mnogobrojnim ostalim partnerima s obje strane Jadranskog mora. Početak provedbe je 1. studenog 2019., a završetak je planiran u travnju 2021.