CAMPING near PARKS in CROATIA

Projekt koji spaja netaknutu prirodu parkova s pristupačnim smještajem na kamp parcelama

AUTOR:

OBJAVLJENO:

27.3.2019. u 15:09

AUTOR:

OBJAVLJENO:

27.3.2019. u 15:09

Plitvicka jezera, 310317.
Nacionalni park Plitvicka jezera.
Na fotografiji: Plitvicka jezera
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Nacionalni park Plitvička jezera

Svi oni koji bi htjeli kampirati u hrvatskim nacionalnim parkovima, ili u njihovoj neposrednoj blizini, od ove godine sve o toj ponudi, kao i ponudi samih nacionalnih parkova mogu pronaći u materijalima u sklopu novog turističkog projekta CAMPING near PARKS in CROATIA. Autor ovog projekta kojima se prije svega promoviraju nacionalne ljepote i kako u njima uživati je Dražen Cvijetić koji nam pojašnjava da se tim projektom koji starta od ove sezone, htjelo spojiti nacionalne parkove i parkove prirode sa aktivnostima pristupačnim smještajem na kamp parcelama ili u mobilnim kućicama u neposrednoj blizini netaknute prirode parkova.

- Hrvatska ima 8 nacionalnih parkova, 11 parkova prirode i veliki broj prirodnih rezervata. Velika većina nas je posjetila barem jedan dio od tog neprocjenjivog prirodnog bogatstva. Najposjećeniji su Plitvička jezera, Brijuni , Paklenica i Krka koji su čak i prebukirani, dok ostali to nisu. Cilj je dovesti goste podjednako u sve parkove i pružiti im da dožive istinsku prirodu, kaže nam idejni začetnik projekta koji je s 18 kampova udruženih u Kamping udruženje Hrvatske sklopio dogovor o zajedničkim marketinškim i promotivnim aktivnostima.

 - Tih se 18 kampova nalazi ili u nacionalnim parkovima, ili su nekoliko kilometara udaljeni od njih. Svi skupa raspolažu s kapacitetom od 16.682 osoba. Ovaj je proizvod dakle namijenjen kampistima i ljubiteljima prirode. Svaki gost na našoj stranici može vidjeti koji mu je kamp u blizini, što on nudi, koliko koštaju karte, što se još nalazi u njegovoj blizini. Idealan je za one kampiste koji na jednom mjestu ostaju po dva tri dan jer žele čim više toga vidjeti, poručio je Cvijetić. Istaknuo je i da je u sklopu projekta napravljena brošura te karta prirodnih ljepota Hrvatske gdje su označeni parkovi prirode, rezervati, zaštićeni krajobrazi te UNESCO baština.

- Upravo smo krenuli s promocijom cijelog projekta jer je to novi proizvod za ovu sezonu. Svake sljedeće godine gledat ćemo širiti našu ponudu i priču. Povoljnije cijene smještaja imat će udruge i istraživači. U svakom slučaju cilj je i domaćim i stranim gostima ponuditi neki specifični proizvod, zaključio je Cvijetić.