Zastoj

Privremeno zaustavljena transakcija: Do 30. siječnja izjašnjavanje o preuzimanju Evo TV-a

AUTOR:

  • Jutarnji list

OBJAVLJENO:

17.1.2019. u 16:49

AUTOR:

  • Jutarnji list

OBJAVLJENO:

17.1.2019. u 16:49

Five Telekom flags in front of an office building facade, Deutsche Telekom AG, Bonn, North Rhine-Westphalia, Germany, Europe, Image: 88341509, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER
Profimedia, imageBROKER

Zgrada Deutsche Telekoma

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pozvala je sve zaniteresirane da dostave svoja mišljenja i komentare na planirano HT-ovo preuzimanje Evo TV-a. Rok za dostavu je 30. siječnja.

Početkom mjeseca HAKOM je donio privremno rješenje kojim se privremeno zabranjuje akvizicija jer bi to, kako su pojasnili, “moglo imati značajan učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu”.

U Hrvatskom Telekomu ističu kako aktivno sudjeluju u postupku tako što dostavljaju potrebne informacije i dokaze te da očekuju kako će se proces pozitivno zvršiti.

Zastoj u velikom poslu pokrenuo je glavni konkurent na tržištu A1. On je, naime, dan nakon što je došla vijest o izabranom kupcu za Evo TV podnio podnesak Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. Antimonopolska agencija ocijenila je to kao inicijativu za ocjenu koncentracije i najavila da će o tome meritorno odlučiti u zakonskom roku od najviše šest mjeseci.