Planovi za budućnost

Priprema akcijskog plana za razvoj aktivnog turizma u Splitsko - dalmatinskoj županiji

Fokus Akcijskog plana je jači razvoj planinskog turizma i svih srodnih vrsta turizma
Pune plaže
 Matija Djanješić / CROPIX

Splitsko dalmatinska županija za otprilike godinu dana dobiti će Akcijski plan za razvoj aktivnog turizma. Njegova izrada povjerena je stručnjacima Instituta za turizam.

Prema riječima Zorana Klarić iz Instituta za turizam, fokus Akcijskog plana za razvoj aktivnog turizma Splitsko-dalmatinske županije je na razvoju planinskog turizma i svih srodnih vrsta turizma.

„Trendovi pokazuju da se radi o vrsti turizma koja ima veliki rast svugdje u svijetu. Hrvatska u segmentu planinskom turizmu zaostaj . Zaostajemo čak i za zemljama poput Crne Gore a u posljednje vrijeme se u Albaniji bilježi osjetan rast ove vrste turizma. Neke zemlje poput Slovenije imaju čak i problem da na nekim mjestima imaju višak turista koji dolaze motivirani ponudom njihovih planina. Upravo zato smo se fokusirali na ovaj segment turizma, jer smo u nekim drugim segmentima, ipak, puno razvijeniji od ovih zemalja.“, istaknuo je Zoran Klarić iz Instituta za turizam.

Predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri HGK Županijskoj komori Split Iris Prebeg, kazala je da se ne može reći da baš nemamo ponudu u ovom dijelu turizma ali možemo dosta bolje. Do sada smo radili dosta na razvoju cikloturizma a sada je došlo vrijeme da usporedo razvijemo ponude za planinare, pješake, penjače... Mi možemo u nekom dužem periodu samo rasti u tom dijelu.“, kazala je Prebeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:40