Dobro počela godina

Prihodi ACI-ja porasli 13 posto, najviše 'povukle' marine Dubrovnik, Slano te Split

U 2018. nastavljena je suradnja s korporacijom Tesla i u 10 marina instalirane su električne punionice
ACI marina Veljko Barbieri, Slano
 Tomislav Krišto / CROPIX

ACI je u prvih šest mjeseci 2018. godine ostvario ukupne poslovne prihode u iznosu od 87,6 milijun kuna, što je za 10,4 milijuna kuna više u odnosu na isti period protekle godine, pokazuju rezultati objavljeni na Zagrebačkoj burzi. Poslovni prihodi ACI-a bilježe povećanje od 13 posto. Najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na usporedni period ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri Slano, Split, Opatija te Vodice. Prema vrsti prihoda, prihodi od usluge stalnog veza porasli su za sedam posto, od mjesečnog veza za 15 posto, od dnevnog veza za 13 posto, od usluge zakupa za 17 posto, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 27 posto dok su ostali poslovni prihodi porasli za 159 posto u odnosu na usporedni period. Ukupni rashodi smanjeni su za jedan posto.

Zadnjeg dana lipnja u ACI marinama na godišnjem vezu boravilo je 3.498 plovila što predstavlja povećanje od dva posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Na dnevnom vezu ostvareno je 26.040 brod dana što predstavlja pad od četiri posto u odnosu na isti period prethodne godine dok je kategorija mjesečnog veza u izvještajnom periodu ostvarila povećanje od 14 posto u brod mjesecima.

I tijekom 2018. godine ACI je nastavio je sa značajnim ulaganjima u marine unutar sustava, a sve u cilju podizanja kvalitete pružanja usluga. Najznačajniji investicijski projekt, nastavljen iz 2017. godine, je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, a čiji je dovršetak planiran uskoro. Po dovršetku radova te otvaranja marine, ACI marina Rovinj predstavljat će najsuvremeniju marinu na Jadranu orijentiranu na pružanje nautičkih i turističkih usluga u segmentu tržišta mega jahti, ne zanemarujući pritom dosadašnje nautičko tržište, te će udovoljavati i najzahtjevnijim traženjima nautičara.

Među ostalim važnijim ulaganjima su kupnja zemljišta sa zgradom pokraj ACI marine Korčula u vrijednosti od 4,7 milijuna kuna, rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka 30 tonske dizalice u ACI marini Pomer u vrijednosti od 3,1 milijun kuna, produženje gatova u ACI marini Pula u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, rekonstrukcija kompletnog bazenskog postrojenja u vrijednosti od 856 tisuća kuna u ACI marini Dubrovnik te izgradnja dodatnog parkirališta u vrijednosti od 173 tisuće kuna. Također je u funkciju stavljeno i sidrište u uvali Vozarica i Srednja Draga u blizini ACI marine Skradin čime su nautičarima stavljeni na raspolaganje dodatni kapaciteti za privez plovila duljine do 15 metara.

U 2018. godini nastavljena je suradnja s korporacijom Tesla u okviru projekta Tesla destination charging. U 10 ACI marina instalirane su električne punionice u tijeku je instalacija punionica i u ostale ACI marine.

ACI postiže odlične rezultate i na području digitalnog poslovanja s vlastitim sustavom rezervacija. Zbog znatnog interesa nautičara za tom uslugom provode se aktivnosti na daljnjem proširenju digitalnih prodajnih i komunikacijskih kanala kroz intenzivnu digitalizaciju poslovanja i prilagodbu novim tehnologijama. Od ove sezone nautičarima je na raspolaganju i ACI mobilna aplikacija koja omogućava jednostavan i brz pristup informacijama i rezervaciji veza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:23