Nova pravila

Preustroj u Starbucksu: mijenja se sastav vrha kompanije i ukidaju se radna mjesta

Neka radna mjesta bit će ukinuta, neka će dobiti više zadaća, bit će dosta pregrupiranja
Starbucks, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Američki lanac kafića i proizvođač kave Starbucks planira organizacijsko restrukturiranje, uključujući promjene u čelništvu i ukidanje radnih mjesta, naveo je u priopćenju glavni izvršni direktor Kevin Johnson.

"Neka radna mjesta bit će ukinuta, neka će dobiti više zadaća, bit će dosta pregrupiranja", izjavila je u ponedjeljak za Reuters glasnogovornica tvrtke.

Najava promjena vremenski se poklopila s nizom izazova za Starbucks, uključujući hlađenje američkog tržišta i žestoku konkurenciju, te veliki projekt širenja poslovanja u Kini.

"Od sljedećeg tjedna pa do sredine studenog dogodit će se promjene na čelnim položajima i u odnosima s partnerima izvan segmenta maloprodaje. Mijenjat ćemo i razvijati veličinu, dosege i ciljeve timova u cijeloj organizaciji", najavio je Johnson u prošlotjednom dopisu.

Starbucks je od lipnja promijenio dva čelnika. Smjena bivšeg izvršnog direktora Howarda Schultza posebno je zabrinula investitore zbog nedoumica oko budućeg smjera tvrtke nakon skoro četiri desetljeća Schultzova upravljanja poslovanjem.

Bloomberg je već izvijestio o reorganizaciji i otpuštanjima u Starbucksu, napominje Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:47