Tužna vijest

Preminuo je suvlasnik jedne od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

4.5.2019. u 14:15

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

4.5.2019. u 14:15

Mesna industrija Pivac

Preminuo je Tonći Pivac, najstariji od trojice braće vlasnika Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca. Tonći Pivac je preminuo u dobi od 70 godina, nepunih mjesec dana nakon što mu je dijagnosticirana zloćudna bolest. Braća Tonći, Ivica i Neven imali su jednake udjele u ovoj obiteljskoj tvrtki.

Mesna industrija Braća Pivac grupacija je koja uz istoimenu tvrtku uključuje niz većih i manjih tvrtki. Od većih tvrrki grupaciju još sačinjavaju PPK Karlovac i Vajda iz Čakovca. Donedavno je u grupaciji bio i Dalmesso iz Klisa, koji je pripojen matičnoj tvrtki. Vlasnici su i turističke tvrtke Sol tourism, koja u svom vlasništvu ima tri hotela, dva u Makarskoj i jedan u Dubrovniku, gdje imaju i jedan hostel. Najveći su pojedinačni dioničar u Krašu, a posjeduju i značajan udjel u Hotelima Makarska. Vlasnici su i nekoliko farmi te manjih tvrtki.

Mesna industrija braća Pivac treća su po veličini i najveća proizvodna tvrtka u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Grupa Pivac zapošljava više od 2100 radnika i ostvaruje prihod od oko dvije milijarde kuna. Upravo dovršavaju investiciju od oko 100 milijuna kuna u novi pogon u poslovnoj zoni Ravča. Najveći su proizvođači dalmatinskog pršuta.