Priznanje

Predsjednik Europske investicijske banke Dr. Werner Hoyer je Europski bankar godine

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

3.7.2020. u 16:10

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

3.7.2020. u 16:10

Dubrovnik, 180912.
Danas je u Dubrovniku Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala ugovor o novom zajmu od 100 milijuna eura od European Investment bank (EIB). Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton kovacev i predsjednik Europske investicijske banke Werner Hoyer a novac od kredita bi trebao ici za financiranje malog i srednjeg poduzetnistva.
Na slici predsjednik Europske investicijske banke Werner Hoyer.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke

Predsjednik Europske investicijske banke Dr. Werner Hoyer dobitnik je nagrade „Europski bankar godine za 2019“ koju dodjeljuje Grupa 20+1, udruga međunarodnih ekonomskih i financijskih novinara, čiji članovi, između ostalog rade i u redakcijama agencija i tjednika poput Der Spiegel, Agence France Presse i Thomson Reuters.

U obrazloženju odluke Grupe 20+1 stoji da je Dr. Hoyer kao predsjednik Europske investicijske banke uvelike doprinio gospodarskoj stabilnosti i razvitku Europe. EIB kao banka Europske Unije dosljedno je u svojim programima radila na potpori gospodarstva i financiranja značajnih infrastrukturnih projekta. Posebno je istaknut doprinos Europske investicijske banke u borbi protiv klimatskih promjena te zalaganje za održivi razvoj Europe, s naglaskom na vještinu kojom je predsjednik Hoyer vodio EIB „kroz izazovno razdoblje za budućnost Europe“.

Potpora jačanju europske solidarnosti

Grupa 20+1 navodi kako je nagrada dobivena na temelju rada i rezultata postignutih proteklih godina, te šalje jasnu poruku potrebe za još više solidarnosti u Europi.

Na popisu dobitnika nagrade „Europski bankar godine“ nalaze se Jean Pierre Mustier (Izvršni direktor UniCredit banke), Ralph Hammers (ING Group), te Ana Patricia Botin (Banco Santander).