Nova strategija

Poznati britanski modni brend Burberry zatvorit će svaki deseti dućan u svijetu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.5.2019. u 8:30

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.5.2019. u 8:30

Models present creations from the Burberry Prorsum Spring/Summer 2015 collection during London Fashion Week September 15, 2014. REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH 'BUSINESS WEEK AHEAD NOV 7' FOR ALL IMAGES - S1AEULJXTDAA
REUTERS

Burberry će zatvoriti svaki deseti dućan diljem svijeta. Dio je to novog strateškog plana poznatog britanskog modnog brenda.

Nakon niza poslovnih propusta koji su zahvatili ovu kompaniju, kao što je pad prihoda od prodaje, ali i gubitak kineskog tržišta, svoje poslovanje sada dižu na  veći razinu. 

Tako će ovaj luksuzni brend uz novo vodstvo i dizajnera od sada nuditi super luksuzne proizvode i time se približiti konkurentima poput Guccija i Diora.

Osim zatvaranja svojih trgovina, prema navodima The Guardian, dio njih transformirat će u luksuzne destinacije za one najbogatije, a unutar njih bi se trebali naći novi dizajnerski proizvodi čija će cijena biti i više od 2.000 funti (oko 16.964 kuna).

- Već smo i sada ostvarili veliki napredak u prvoj godini provođenja nove poslovne strategije. U takvom smjeru kanimo nastaviti i dalje, a svoje proizvode dići na najvišu razinu – poručili su iz kompanije.

Inače, iako i dalje nije poznato o kojim je lokacijama točno riječ, ovaj već stogodišnji modni brend do sada je zatvorio vrata svojih dućana u Brazilu i Španjolskoj.