Rekord u Rijeci

Povijesni rezultat zračne luke Rijeka, u ovoj godini zabilježili 180 tisuća putnika

Za sljedeću sezonu potvrđena su tri nova avioprijevoznika: TUI, Volotea i Lufthansa...
Zračna luka Rijeka
 Tea Cimas / CROPIX

Zračna luka Rijeka ostvarila je povijesni rekord, sa 180 tisuća putnika u prvih deset mjeseci ove godine i 4000 tona tereta te ukupno više od 5000 operacija, rečeno je u petak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

O ostvarenim rezultatima te o uvođenju novih zračnih linija izvijestili su zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

Kako su istaknuli, u listopadu je prvi puta obavljeno više od 1000 operacija u jednom mjesecu, a povećan promet prate i financijski rezultati, pa se očekuje da će Zračna luka Rijeka ove godine ostvariti više od 27 milijuna kuna prihoda.

Za sljedeću sezonu potvrđena su tri nova avioprijevoznika: TUI, Volotea i Lufthansa, koji će letjeti na tri nove destinacije : London Gatwick, Manchester i Marseille.

TUI grupa će povezivati Rijeku s Londonom i Manchesterom zrakoplovima B737-800, kapaciteta 189 sjedala u razdoblju od 23. svibnja 2019. do 17. listopada 2019., svakog četvrtka.

Volotea će povezivati Rijeku redovitom linijom za Marseille u razdoblju od 5. lipnja do 28. kolovoza 2019., svake srijede.

Potvrđen je i dolazak Lufthanse u ljetnoj sezoni 2019., kada će letjeti na redovitoj liniji za Munchen, svake subote od 25.svibnja do kraja listopada.

Uz to, za sljedeću godinu potvrđen je i ostanak avioprijevoznika koji su uvedeni ove godine: Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven.

Iz Zračne luke Rijeka ističu i dvije redovite međunarodne zimske linije: za Munchen koju održava Croatia Airlines i Dusseldorf, kompanije Eurowings.

Tu su, kažu i domaće linije za Osijek, Split i Dubrovnik koje održava Trade Air.

Za Munchen se može letjeti svakog četvrtka, a za Dusseldorf četvtkom i nedjeljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:18