Plan rezanja

Popularni trgovac odjećom otpušta 7.000 ljudi: 'Idemo prema mršavijem poslovanju'

Kako su objasnili iz kompanije koja zapošljava 78.000 radnika diljem svijeta, dio je to 'programa pojednostavljenja'
 Profimedia, Alamy

Jedan od najvećih britanskih trgovaca odjećom Marks & Spencer planira otpustiti 7.000 zaposlenika u sljedeća tri mjeseca, piše The Guardian.

Najnoviji plan rezanja radnih mjesta kako bi se smanjili troškovi i gubici korona-blokade pogodit će uglavnom njihove trgovine u Velikoj Britaniji, središnji centar za podršku u Londonu i regionalni menadžment.

Kako su objasnili iz kompanije koja zapošljava 78.000 radnika diljem svijeta, dio je to "programa pojednostavljenja", a trebao bi im omogućiti izlazak iz krize i otpornije poslovanje. Inače, prošli su mjesec već otpustili oko tisuću zaposlenika.

"Izgledi su neizvjesni i ostajemo oprezni". Ovi su prijedlozi važan korak u uspostavljanju "mršavijeg" i bržeg poslovanja kako bi se zadovoljile potrebe kupaca, a mi smo posvećeni pružanju podrške kolegama kroz ovo vrijeme", rekao je izvršni direktor Marks & Spencera Steve Rowe.

Prodaja odjeće i kućnog pribora u M&S-u pala je za 38 posto u proteklih 13 tjedana. Budući da uglavnom prodaju uredsku i formalnu odjeću, izgubili su dosta kupaca koji su se zbog zatvaranja ureda uslijed epidemije okrenuli ležernijoj odjeći i onoj za slobodno vrijeme.

Na godišnjoj razini njihova ukupna prodaja srozala se za 19,2 posto, a odnosi se na cijeli prodajni asortiman: odjeću, kućanske proizvode i hranu. Samo segment odjeće pao je za 49,1%, a prodaja hrane za 1,1%.

No iz britanskog su trgovca najavili i nova zapošljavanja. Ona bi trebala uslijedi nakon najavljenog pokretanja usluge za dostavu hrane kroz partnerstvo s Ocadoom, najvećim britanskim online supermarketom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:07