Svjetski poduzetnički summit

'Poduzetništvo traži izvanredne ljude, koji su voljni preuzeti rizik'

I nizozemski premijer Mark Rutte zalaze se za jačanje poduzetništva
Nizozemska kraljica Maxima
 REUTERS

Poduzetništvo treba manje birokratiziranosti, bolju zaštitu intelektualnog vlasništva i dobru poslovnu klimu, ocijenio je Michael Pompeo, američki državni tajnik.

Pompeo je u ponedjeljak popodne, u sklopu svoje europske turneje, sudjelovao na otvorenju Svjetskog poduzetničkog summita, koji se do srijede održava u Haagu. Ocijenio je kako je summit dobra prilika za poduzetnike da pronađu investitore, kao i da razmijene znanja i iskustva.

"Poduzetništvo traži izvanredne ljude, koji su voljni preuzeti rizik. Američku povijest ispisali su ljudi voljni preuzeti rizik", poručio je Pompeo.

I nizozemski premijer Mark Rutte zalaze se za jačanje poduzetništva. Napredna društva, ocijenio je Rutte, temelje se na slobodi poduzetništva. Dodao je i kako Nizozemska i SAD dijele iste vrijednosti.

Nizozemski je premijer upozorio je i na nove probleme s kojima se suvremeni svijet suočava.

"Za većinu problema danas trebamo nova rješenja", poručio je Rutte na otvorenju summita, devetog po redu, ali prvoga koji se održava u EU.

"Napredno gospodarstvo može postojati samo u slobodnom i otvorenom društvu", poručila je na otvorenju skupa i gradonačelnica Haaga Pauline Krikke.

Ovogodišnji je Svjetski poduzetnički summit okupio oko 2.000 sudionika iz svih dijelova svijeta. Među njima je i velik broj investitora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:46