Rekonstrukcija

Počela obnova šoping centra u samom centru Zagreba u koju će biti uloženo 15 milijuna eura

Za vrijeme radova, koji će trajati do kraja 2020., Centar Kaptol neće biti zatvoren
Ilustracija, trgovina u Kaptol centru
 Ronald Goršić / CROPIX

Počela je rekonstrukcija i preuređenje šoping centra Kaptol u koje će njegov vlasnik, grupacija Supernova, uložiti 15 milijuna eura. Ovim projektom, priopćili su, planiraju modernizirati i osvježiti cijeli prostor unutrašnjosti trgovačkog centra te obogatiti ponudu i sadržaje za kupce. No, vanjski dijelovi i fasada ostat će isti.

Radovi, koji su počeli danas, trajat će do kraja sljedeće godine. Tijekom njihova trajanja Centar Kaptol neće biti zatvoren. Preciznije, 18 lokala, u što je uključeno i kino, te garaža i uredi u sklopu centra, bit će otvoreni.

Ranije ove godine austrijska grupacija najavila je revitalizaciju šoping centra Kaptol te se stoga velik broj dućana iselio iz centra. Ipak, kino, ugostiteljski objekti, teretana Orlando, dječji vrtići, Bilić Vision, Husar & Tomčić škola pjevanja, frizerski salon, Opium Pets, Bonkulović Delikatese, Svijet Medija, Burberry, Andrews Baby Company, The Core Kids i Konzum ostat će otvoreni. Jedine promjene koje su radovi donijeli zakupcima prostora u trgovačkom centru jesu preseljenja pojedinih brendova.

Svojevrsna revitalizacija Kaptol centra dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Supernova preuredila tzv. “Branimirac", što je zapravo u skladu s najavama grupacije koja je Kaptol centar, kao i zagrebačke Branimir centar, Centar Cvjetni te City Colosseum i Slavonskom Brodu, kupila prošle godine.

Inače, Supernova ima 14 operativnih projekata u Lijepoj našoj, a u trgovačkim objektima, odnosno u šoping centrima i retail parkovima, ukupno je zaposleno više od šest tisuća ljudi.

Zagreb, 150218.
Nova ves.
Kaptol centar.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorišić / CROPIX
Zgrada Kaptol centra

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:09