Upravni odbor

Ovih će devet ljudi voditi Fortenova Grupu, koncern koji se još 30 dana zove Agrokor

Još jedan neizvršni član Upravnog odbora bit će predstavnik radnika
Irena Weber i Fabris Peruško
 Goran Mehkek / CROPIX

Fortenova grupa novo je ime krovne kompanije koja će zamijeniti Agrokor d.d. i s operativnim radom započeti 1. travnja 2019., odlučeno je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.

Pritom je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, predložen za glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe, a Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, za zamjenicu glavnog izvršnog direktora i glavnu operativnu direktoricu. Još jedan izvršni direktor, zadužen za financijski dio poslovanja, bit će predložen naknadno i time će ukupno troje izvršnih direktora biti zaduženo za operativno upravljanje kompanijom. Što se nove korporativne strukture upravljanja tiče, kandidati koji su od strane dioničara predloženi za neizvršne članove upravnog odbora su Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Julian Michael Simmonds i Sergej Volk.

Još jedan neizvršni član Upravnog odbora bit će predstavnik radnika, kojeg će izabrati zaposlenici nove kompanije. Fabris Peruško je, ujedno, kandidat za izvršnog člana Upravnog odbora, te će Upravni odbor brojati ukupno devet članova. Radi se, naime, o korporativnom modelu koji u jednom tijelu, upravnom odboru, ujedinjuje upravni i nadzorni odbor, što nije uobičajeno u Hrvatskoj, ali je sukladno zakonskim odredbama.

Novi članovi Upravnog odbora

Fabris Peruško

Izvršni direktor Fortenova grupe, bio je izvanredni povjerenik trgovačkog društva Agrokor d.d., a 2017. član Uprave zadužen za financije i restrukturiranje u Tisku.

Miodrag Borojević

Miodrag Borojević

Rođen u Osijeku, radio kao upravitelj poslovanja u Kauflandu, a onda i kao direktor trgovačkog lanca Rewe. Sada je šef ruskog trgovačkog lanca O’Key.

Sergej Volk

Zagreb, 210318.
Ivanredni povjerenik za Agrokor Fabris Perusko i predstavnik Sberbank Sergej Volk dali su izjavu za medije u sredistu Agrokora.
Na fotografiji: Sergej Volk.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX
Sergej Volk

Predstavnik je Sberbanka i njegov glavni pregovarač. Prije toga radio kao investicijski bankar u filijali švicarske banke UBS, a onda u VTB banci.

Julian Michael Simmons

Radio je dulje od 30 godina u američkom Citibanku, gdje mu je zadnja pozicija bila izvršni potpredsjednik za trgovinu. Trenutno je član Nadzornog odbora VTB banke Europa.

Maksim Poletajev

Maksim Poletajev

Savjetnik šefa Uprave izvršnog direktora Sberbanka Hermana Grefa. U Sberbanku radi kao čelni čovjek za rješavanje situacije u Agrokoru.

Paul Foley

Paul Foley

Ima 23-godišnje iskustvo rada u maloprodaji. U njemačkoj trgovinskoj grupaciji Aldi radio je 12 godina, a dvije godine potom u Iceland Foodsu. Od lani je član Nadzornog odbora ruskog Magnita, maloprodajnog prehrambenog lanca.

Kelly Griffith

Kelly Griffith

Više je od 15 godina radio u američkom maloprodajnom lancu Safeway. Trenutno je na čelu tvrtke Pro-Motion Partners.

Daniel Boehi

Daniel Boehi

Radio je kao glavni direktor operacija za londonsku Danube Food Grupu, a onda i tri godine na poziciji izvršnog direktora. Od 2013. član je Nadzornog odbora u srpskom proizvođaču mineralne vode Knjaz Miloš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:06