Novi problemi

Otkazani ugovori četiri broda za Uljanik grupu jer ih škver ne može isporučiti na vrijeme

Ugovori su otkazani zbog nemogućnosti isporuke brodova sukladno ugovoru
Ilustracija, porinuće novogradnje 530 u Uljaniku
 Goran Sebelic / Hanza Media

Uljanikovi kupci otkazali su s 1. rujna ugovore za ukupno četiri novogradnje, izvijestio je Uljanik u ponedjeljak putem Zagrebačke burze.

Naime, zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz Ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Auto Marine Transport Inc. s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona (Uljanikova gradnja 514), kupac je 1. rujna 2018. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda, te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, stoji u priopćenju Uljanika objavljenom na zagrebačkoj burzi.

Također, isti kupac je raskinuo i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki (Uljanikova gradnja 515), na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene.

Nadalje, kompanija SIEM SHIPPING INC. jednostrano je raskinula ugovore o gradnji broda za brodove za prijevoz automobila i kamiona, (Uljanikove novogradnje 524 i 525) dana 1. rujna 2018., na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela. "Stoga ugovori više nisu obvezujući za ugovorne strane. Obje kompanije dio su grupacije SIEM", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:58