Trgovački sud

Odgoda otvaranja stečaja 3. maja do 28. ožujka, račun i dalje blokiran s 91 milijun kuna

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.3.2019. u 12:07

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.3.2019. u 12:07

- 2018. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -
Rijeka, 231018.
Prosvjedna setnja radnika Brodogradilista 3. maja. Radnici su najvise zabrinuti zbog blokiranog racuna. Ako se danas ne odblokira, u brodogradilistu, po sili zakona pokrece se stecaj jer je racun tvrtke blokiran 60 dana.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanješić / Hanza Media

Radnik 3. maja na prosvjedu

Sutkinja Liljana Ugrin je danas na ročištu Trgovačkog suda u Rijeci  po treći put odgodila otvaranje stečaja nad brodogradilištem 3. maj, unatoč tome što je račun i dalje bio blokiran u iznosu od 91 milijun kuna. Sljedeće ročište  je sutkinja zakazala za 28. ožujka, a kako nam je kazao Mićo Ljubenko, odvjetnik Strojoprometa, jednog od većih dobavljača-vjerovnika 3. maja, svi su bili za odgodu stečaja, od uprave, preko sindikata do dobavljača.

"Smatramo da do stečaja ne treba doći sve dok uprava dobiva ozbiljne poruke iz Vlade da se sve može riješiti i bez stečaja. Nadalje, sutkinja je u jednom trenutku kazala kako bi u slučaju otvaranja stečaja moralo doći do likvidacije 3. Maja, jer tvrtka nema ni svoju financijsku službu ni naručene brodove, a mi smo ustvrdili kako tu odluku trebaju donijeti vjerovnici. Naime, radi se o gospodarskoj, a ne o pravnoj odluci i mislim da je tako sutkinja bespotrebno pokušala prejudicirati situaciju", rekao nam je Mićo Ljubenko. Kako sada stvari stoje, do 28. ožujka se račun kompanije treba odblokirati, a Vlada i Brodosplit moraju postići dogovor o privremenom financiranju i troškovima restrukturiranja Uljanik Grupe.