Iznenađujući rezultati

Novo istraživanje: Kupci odlučili koji su najomraženiji trgovački lanci

Začudo, Walmart nije najprezreniji, a Amerikanci, suprotno očekivanju, nisu ni veliki fanovi McDonald'sa
 Profimedia, BSIP

Tvrtka za istraživanje tržišta Harris Poll svake godine na temelju mišljenja kupaca izrađuje rang listu od najbolje do najgore trgovine u SAD-u. Tako je i ove godine predstavila iznenađujuće rezultate.

Prema mišljenju gotovo 30 tisuća odraslih Amerikanaca, daleko najomraženiji lanac trgovina u SAD-u je Sears Holding koji u svojem vlasništvu drži dućane Sears i Kmart, piše Reader's Digest.

Ništa bolje nije prošao ni tradicionalno prezreni Walmart, a iznenađuje da Amerikanci nisu ni preveliki obožavatelji McDonald'sa.

Od ispitanika se tražilo da ocjene kvalitetu proizvoda u dućanima, kao i socijalnu osviještenost cijele kompanije. Zbrajanjem ocjena, trgovine su mogle skupiti do maksimalnih sto bodova. No, kupci su se očekivano pokazali kao žestoki kritičari. Sa slabašnih 64 boda od 100, na zadnjem se mjestu našao upravo Sears, Walmart je tek neznatno bolji, prikupivši tek 68 bodova, a McDonald's sa 72 boda treći od dna.

Reputacija koja prati Sears, naravno, nije od jučer. Trgovački lanac u SAD-u trenutno ima nešto više od 500 dućana, no u zadnjih deset godina zatvorili su gotovo 2500. Njihov problem, kao uostalom i problem svih tradicionalnih trgovina, jest rastuća online prodaja kojoj teško mogu konkurirati.

Samo u prošloj godini, online trgovina pokazala se kao tržište na kojem se okreće ukupno 2,3 bilijuna dolara s 1,66 milijardi ljudi, diljem svijeta, koji aktivno kupuju preko interneta, prema podacima Statista.

Ne čudi stoga da je na prvom mjestu Harris Poll rang liste upravo Amazon, najjači svjetski online trgovac koji je skupio impresivnih 83,22 boda. Na drugom je mjestu Wegmans , njujorški lanac supermarketa sa 82 boda, a na trećem Chick-fil-A, restoran brze hrane poznat po sendvičima s piletinom koji prati vodeće s 81 bodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:55