Nepromišljena objava

Njemačka kompanija se ispričala zbog usporedbe Meghan Markle i čokoladnog marshmallova

Glasnogovornik Storcka spornu čestitku je nazvao "glupom i sramotnom"
Čestitka Storcka i Meghan Markle
 Jonathan Brady / Pool / Screenshot: YouTube / Reuters

Gledali ili ne gledali kraljevsko vjenčanje, zasigurno znate da je princ Harry oženio glumicu mješovite rase, kćer Afroamerikanke i bijelca. Kao nikad prije, vidjelo se da je rasizam i dalje tu, tik ispod površine.

Poznata njemačka kompanija Storck, koja, među ostalim, proizvodi Toffifee, Knoppers, Werther’s Original i Merci, malo se previše zaigrala na račun boje kože nove princeze Meghan Markle i upala u ozbiljne probleme, piše BBC.

Na Facebook stranici njihova najprepoznatljivijeg proizvoda u Njemačkoj, Super Dickmann’s čokoladnih poljubaca (marshmallow preliven čokoladom) objavili su čestitku koja je zgrozila javnost. Crni marshmallow u vjenčanici maše, uz opis “Što gledate? Zar ne biste i vi željeli biti Meghan danas?” Objava je brzo uklonjena, a glasnogovornik Storcka Bernd Roessler nazvao ju je “glupom i sramotnom” te naglasio kako nisu dobro razmislili prije njene objave.

Screenshot: Facebook

- Velika isprika svima! Svijet Super Dickmann’sa je šaren i raznolik, a ne može biti udaljeniji od rasizma – stoji u novoj objavi na Facebooku.

Ovo nije prvi put da se “čokoladni poljupci” Super Dickmann’s povezuju s rasizmom – starije generacije popularnu slasticu još i danas nazivaju “Negerkuss” (poljubac Afroamerikanca).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:14