Opasni let

Niskotarifna aviokompanija našla se pod tužbom zbog neprimjerenog ponašanja dvojice pilota

Iznos koji će stjuardese tražiti od aviokompanije još uvijek nije poznat
Airbus A320-232 aviokompanije JetBlue
 Max Morse / REUTERS

Američka niskotarifna aviokompanija JetBlue našla se pod paljbom nakon što su dvije njihove stjuardese podnijele tužbu protiv dvojice pilota kompanije tvrdeći da su ih piloti drogirali i silovali nakon slijetanja u Puerto Rico, piše CNBC.

Stjuardese u tužbi navode da su im piloti ponudili pivo u koje su prethodno ubacili opojno sredstvo, a potom je jedan pilot silovao jednu od stjuardesa. Također, navode u tužbi, pilot je silovanoj stjuardesi “namjerno” prenio spolno prenosivu bolest.

Navodni napad i silovanje zbio se u svibnju lani na presjedanju zrakoplova koji je iz Washingtona sletio u Puerto Rico, odakle je sutradan trebao letjeti za New Jersey. Nakon slijetanja, dvije stjuardese i njihova treća kolegica, prijavile su se u hotel i uputile na plažu. Tamo su im, kako navode, pristupila dvojica pilota i ponudili otvorene boce pive.

Nakon što je ispila pivo, prva stjuardesa tvrdi da joj je ostatak večeri mutan. Nakon što se probudila iz stanja omamljenosti, vidjela je da je pilot koji joj je uručio pivo upravo siluje. Nakon nje, tvrdi, silovao je i njihovu treću kolegicu, a kad je bio gotov samo je kazao: “Hvala vam što ste mi ispunili fantaziju”.

Druga stjuardesa tvrdi da su piloti namjeravali silovati i nju, ali je počela povraćati što je odvratilo pilote.

JetBlue nije htio komentirati tužbu, a na upite CNBC-a, odgovorili su da “optužbe za nasilno i neprimjereno ponašanje shvaćaju vrlo ozbiljno i temeljito istražuju takve navode”. Iznos koji će stjuardese tražiti od aviokompanije još uvijek nije poznat, a odredit će se za vrijeme suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:27