Opasni let

Niskotarifna aviokompanija našla se pod tužbom zbog neprimjerenog ponašanja dvojice pilota

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.3.2019. u 8:32

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.3.2019. u 8:32

A JetBlue Airbus A320-232 aircraft with its front landing gear turned sideways approaches the runway to make an emergency landing at Los Angeles International Airport September 21, 2005. The airliner with a crippled nose gear and 146 people on board made a successful emergency landing on Wednesday after circling the California coast for about three hours to burn off fuel. REUTERS/Max Morse HK/YH - RP6DRNAJBEAB
Max Morse / REUTERS

Airbus A320-232 aviokompanije JetBlue

Američka niskotarifna aviokompanija JetBlue našla se pod paljbom nakon što su dvije njihove stjuardese podnijele tužbu protiv dvojice pilota kompanije tvrdeći da su ih piloti drogirali i silovali nakon slijetanja u Puerto Rico, piše CNBC.

Stjuardese u tužbi navode da su im piloti ponudili pivo u koje su prethodno ubacili opojno sredstvo, a potom je jedan pilot silovao jednu od stjuardesa. Također, navode u tužbi, pilot je silovanoj stjuardesi “namjerno” prenio spolno prenosivu bolest.

Navodni napad i silovanje zbio se u svibnju lani na presjedanju zrakoplova koji je iz Washingtona sletio u Puerto Rico, odakle je sutradan trebao letjeti za New Jersey. Nakon slijetanja, dvije stjuardese i njihova treća kolegica, prijavile su se u hotel i uputile na plažu. Tamo su im, kako navode, pristupila dvojica pilota i ponudili otvorene boce pive.

Nakon što je ispila pivo, prva stjuardesa tvrdi da joj je ostatak večeri mutan. Nakon što se probudila iz stanja omamljenosti, vidjela je da je pilot koji joj je uručio pivo upravo siluje. Nakon nje, tvrdi, silovao je i njihovu treću kolegicu, a kad je bio gotov samo je kazao: “Hvala vam što ste mi ispunili fantaziju”.

Druga stjuardesa tvrdi da su piloti namjeravali silovati i nju, ali je počela povraćati što je odvratilo pilote.

JetBlue nije htio komentirati tužbu, a na upite CNBC-a, odgovorili su da “optužbe za nasilno i neprimjereno ponašanje shvaćaju vrlo ozbiljno i temeljito istražuju takve navode”. Iznos koji će stjuardese tražiti od aviokompanije još uvijek nije poznat, a odredit će se za vrijeme suđenja.