Novo ime najveće članice grupe

Nexe Grupa prošle godine ostvarila konsolidirani prihod od prodaje u iznosu 1,031 mlrd kn

Ostvarena EBITDA iznosi 208 milijuna kuna što je rast od 18% u odnosu na ostvarenu EBITDA u 2018. godini
 NEXE d.d.

Na jučer održanim glavnim skupštinama Nexe grupe d.d. i Našicecementa d.d., usvojena su godišnja izvješća društava, konsolidirano godišnje financijsko izvješće Nexe grupe za 2019. godinu, odluke o upotrebi dobiti, imenovanju revizora za 2020. i davanju razrješnica Upravi i Nadzornom odboru za vođenje i nadzor vođenja društava u 2019. godini.

Prošla godina za Nexe Grupu bila je vrlo uspješna poslovna godina s ostvarenim konsolidiranim prihodom od prodaje u iznosu 1,031 mlrd kuna što je rast od 7,6% u odnosu na 2018. godinu. Ostvarena EBITDA iznosi 208 milijuna kuna što je rast od 18% u odnosu na ostvarenu EBITDA u 2018. godini.

Jedna od najvažnijih odluka Glavne skupštine najveće članice Nexe Grupe - Našicecementa d.d. - je odluka o izmjenama i dopunama Statuta kojima se ime tvrtke iz dosadašnjeg Našicecement d.d. mijenja u Nexe d.d.

Nexe d.d. i pod novim imenom, nastavlja s realizacijom brojnih projekata s ciljem smanjenja troškova održavanja, povećanja udjela korištenja alternativnih goriva te smanjenja troškova energije, pri čemu na vrhu liste prioriteta ostaju briga o okolišu i kvaliteti zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:34