Saniranje štete

Nevrijeme urušilo krov hale tvrtke Đuro Đaković, proizvodnja trenutno prekinuta

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.7.2019. u 15:19

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.7.2019. u 15:19

Slavonski Brod 170112.
Tvrtka Djuro Djakovic Specijalna vozila proizvodi Borbeno oklopno vozilo (BOV) AMV PATRIA za potrebe Ministarstva obrane Republike Hrvatske.Od narucenih 126 komada isporuceno je 68.Na BOV u je vatrena stanica Protector norveske tvrtke Kongsberg.
Na slici BOV AMV Patria u proizvodnim pogonima Specijalnih vozila.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
Danijel Soldo / CROPIX

Radnik u tvornici Đuro Đaković grupe

Sinoćnje nevrijeme oštetilo je hale Đuro Đaković - Specijalnih vozila, a proizvodnja je prekinuta, ali se očekuje njezina vrlo skora uspostava, pa bi kašnjenja isporuka trebala biti minimalna, priopćeno je u ponedjeljak iz te slavonskobrodske tvrtke.

Nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje Slavonskog Broda oštetilo je krovove i u hale ukupne površine više stotina kvadratnih metara, pri čemu je olujni vjetar odvojio krovni pokrov od konstrukcije i otpuhao je na okolne objekte. Došlo je do višestrukih proboja krovova, polomljenih svjetlarnika i stakala, a elementi krova i noseće grede su pale unutar objekata, kaže se u priopćenju.

Srećom, s obzirom na to da je havarija nastupila u vrijeme vikenda, nema ozlijeđenih ni stradalih radnika.

Zbog posljedica nevremena prekinuta je proizvodnja, koju je, kako se navodi, zbog velike dinamike proizvodnje i ugovornih obveza isporuka nužno hitno uspostaviti te je jutros pokrenuo preseljenje proizvodnje iz ugroženih objekata u druge raspoložive prostore.

Planirana je hitna uspostava pune proizvodnje čime je rizik kašnjenja isporuka gotovih proizvoda smanjen na najkraće moguće vrijeme i uz minimalne posljedice, kaže se u priopćenju.