Veliki rezovi u BT-u

Nepopularni potez britanskog telekomunikacijskog diva: moraju otpustiti 13 tisuća radnika

Tvrtka za telekomunikacije i televiziju mora uštedjeti velikih 1,7 milijardi eura
Toranj BT-a
 Profimedia, Alamy

Britanska tvrtka za telekomunikacije i televiziju BT priopćila je u četvrtak da će ukinuti 13 000 radnih mjesta u segmentu administracije i menadžmenta.

Paralelno objavi godišnjih rezultat BT je objavio da će ukinuti radna mjesta u sljedeće tri godine kako bi smanjio troškove za dodatnih 1,5 milijardi funti (1,7 milijardi eura).

Uštede će najvećim dijelom zahvatiti administrativne i pomoćne službe, koje žele izmjestiti izvan Londona, te srednju razinu menadžmenta. Istodobno BT namjerava zaposliti oko 6.000 novih zaposlenika u poslovanju s klijentima i implementacije mreže.

U planu je također preseljenje iz globalnog sjedišta blizu katedrale Sv. Pavla u londonskoj financijskoj četvrti City.

BT, vlasnik najvećih fiksnih i mobilnih mreža u Britaniji, uvelike je proteklih godina ulagao u izravni televizijski prijenos nogometnih utakmica u Premier ligi.

"Naše aktivnosti integracije i restrukturiranja nastavljaju se", naglasio je izvršni direktor Gavin Patterson.

"Naša će strategija potaknuti održivi rast vrijednosti fokusiranjem na isporuku diferenciranih korisničkih iskustava ulaganjem u vodeću ulogu u segmentu integriranih mreža i transformiranjem našeg poslovnog modela", dodao je.

Današnja je objava sastavni dio već pokrenutog programa restrukturiranja u sklopu kojeg je prošle godine već ukinuto 4.000 radnih mjesta. Prema godišnjem izvješću za 2017. godinu BT je u tom razdoblju imao ukupno 106.400 zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:04