Puste ulice

Nema mušterija, gomilaju se gubici: Zatvoren Alkar, a Rio nakon 60 godina odlazi iz Pule

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.4.2019. u 8:17

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.4.2019. u 8:17

Rijeka, 170210.
Gospodarska kriza ispraznila je brojne ducane Robne kuce Ri smjestene na Korzu u samom sredistu Rijeke. Sve je vise poslovnih prostora unutar robne kuce dano na prodaju ili u najam, a posljednji kat zjapi gotovo potpuno prazan.
Foto: Tea Cimas / Cropix
Tea Cimas / CROPIX

Robna kuća, ilustracija

- Nemam više što, ne mogu gomilati dugove, pokušat ću prodati inventar i odlazim. Gradskoj upravi očito nije bitno da im sve više prostora zjapi prazno. Nismo mislili da ćemo ovako završiti - zaključuje rezignirano Dijana Teodorović, vlasnica kafića preko puta kazališta u Puli koji uskoro zatvara svoja vrata.

Posrnuće Uljanika i otvaranje trgovačkog centra na Stoji, u kombinaciji s visokim gradskim najmovima, uništili su centar grada. Nakon opustjele Ulice Sergijevaca i poluprazne Zagrebačke, kao nova žrtva pala je Smareglina ulica kod gradske tržnice te obližnji Trg 1. svibnja. Dućani su se pozatvarali jedan za drugim - Triumf, dućan Sapori s talijanskim delicijama, zatim Moda sport outlet, trgovina Zelena s ekološkim proizvodima… Dio ih pak planira otići do kraja mjeseca, piše Glas Istre.

Na samom uglu ulice zatvoren je Alkar, kultni kafić koji je obitelj Rađa otvorila davne 1972. godine. Nažalost, ostvarilo se ono što je njegov vlasnik Edi Rađa govorio prije nekoliko mjeseci, no puno prije nego što je to mislio, da će zatvoriti kafić jer se samo gomilaju gubici.

Iz prostora do njega, na Trgu 1. svibnja, uskoro odlazi riječka Rio trgovina, i to nakon punih 60 godina poslovanja.

- Imamo rasprodaju prije zatvaranja, ovdje smo do kraja travnja, ne isplati se više, nažalost, veli prodavačica Ana, dodajući da je Smareglina ulica u zadnje vrijeme totalno opustjela i da ovuda više nitko ne prolazi. Kaže da sigurno ne bi otišli da najam nije tako visok ili da barem ima ljudi, ali kako u poslijepodnevnim satima u gradu više nema nikoga, nitko ništa ne kupuje.