Delistiranje

Nakon Jadran filma, Dalme i MIV-a, i Excelsa nekretnine povlače se s Burze

Od početka godine već je devet tvrtki otišlo sa Zagrebačke burze
Davor Luksic Lederer, vlasnik tvrtke Excelsa nekretnine
 Davor Pongracic / CROPIX

Uprava dubrovačke tvrtke Excelsa nekretnine, koja je vlasnik žičare od grada do brda Srđ, sazvala je Skupštinu dioničara za 5. studenoga ove godine kada bi, prema dnevnom redu koji je objavljen jučer, trebali izaći pred njih s prijedlogom da se tvrtka povuče sa Zagrebačke burze.

Ako dioničar glasa protiv, Excelsa nekretnine će “otkupiti njegove dionice uz pravičnu naknadu u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke o povlačenju s Burze”.

Dionicama Excelsa nekretnina sporadično se trguje uz mizeran promet.

Za ilustraciju, u ponedjeljak su bile dvije transakcije u kojima je protrgovano sa 90 dionica i ostvaren promet od 17,6 tisuća, a u utorak četiri transakcije u kojima su 102 dionice promijenile vlasnika uz promet manji od 20.000 kuna.

Oba dana trgovalo se po cijeni od 196 kuna i nije bilo promjene cijena. Stoga ne čudi da su u kompaniji Davora Luksica Lederera odlučili delistati dionice jer, kako objašnjavaju upućeni u situaciju, nema pravog razloga za ostanak, a listanje košta.

Od početka godine već je devet tvrtki otišlo sa Zagrebačke burze. Prva je bila Dubrovačko primorje zbog preoblikovanja tvrtke iz d.d.-a u d.o.o.

Potom su, primjerice, Jadran film i Dalma “izbačeni” zbog netransparentnosti, da bi krajem srpnja MIV otišao nakon istiskivanja manjinskih dioničara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:17