Novac.hr

Nakon 20 godina Burberry mijenja logo s dizajnerom koji je Givenchy učinio modnom silom

Tisci je inspiraciju za novi logo pronašao u Burberryjevim arhivima referirajući se na logo iz 1908.
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Burberry je promijenio logo prvi put u dvadeset godina, piše Bloomberg.

Taj potez je prvi objavio novi Burberryjev dizajner Ricardo Tisci na svom Instagram profilu, a riječ je o monogramskom printu u kojem se isprepliću slova T i B – po osnivaču brenda Thomasu Burberryju. Osim toga, novi logo je puno moderniji od prethodnog. Riječ je o tamnijim slovima u suvremenijem fontu.

Samo mjesec dana prije nego što će Tisci debitirati za ovaj brend na modnim pistama londonskog Tjedna mode, inovativni novi dizajn dao je obožavateljima predodžbu o tome što očekivati, a u svojim je Instagram postovima objavio i #newera (hrv. novo doba), najavljujući da doista dolazi do promjene. Na novom je stilu Tisci radio s grafičkim dizajnerom britanskog brenda Peterom Savilleom koji je nedavno radio na logu Calvina Kleina, a poznat je i po suradnji s Paco Rabanneom i naslovnici albuma joy Divisiona.

Logo i monogramski print počeo se pojavljivati na marketinškom materijalu Burberryja u utorak, a osim slike novog izgleda, Burberry je na svom Instagram profilu objavio i razgovor svoja dva dizajnera u kojem se dogovaraju o promjeni loga. U tom se razgovoru može vidjeti da je Tisci inspiraciju za novi logo pronašao u Burberryjevim arhivima referirajući se na logo iz 1908. i monogram osnivača brenda.

A post shared by Burberry (@burberry) on

Discussing the #Burberry archive . #RiccardoTisci #PeterSaville

A post shared by Burberry (@burberry) on

The #ThomasBurberry Monogram pattern revealed . #RiccardoTisci #Burberry

A post shared by Burberry (@burberry) on

Tiscija je Burberry zaposlio kako bi osvježio sliku brenda, a svoju prvu kolekciju za ovaj brend pokazat će u rujnu. Prije odlaska u Burberry, Tisci je proveo 12 godina radeći za Givenchy, koji je učinio modnom silom koju obožavaju Beyonce i Madonna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:22