Dobre vijesti iz Berlina

Najveći svjetski turistički sajam: Novi touroperator u Hrvatsku će dovesti 45.000 turista

Na ITB-u u Berlinu sklopljeni su novi aranžmani s raznim agencijama
Ilustracija
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Novi touroperator koji od ove godine počinje djelovati na domaćem tržištu, agencija RSD, tijekom 2019. u Hrvatsku će dovesti 45 tisuća turista, najavio je drugog dana sajma direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Ono što je posebno zanimljivo jest da je riječ o zimskim sedmodnevnim turama. Prve godine gosti će, uglavnom s njemačkog i skandinavskog tržišta, dolaziti isključivo u Dubrovnik.

Stižu čarterom

“Agencija će goste dovoditi uz pomoć čartera. Zasad je u planu samo dubrovačka destinacija, dok su najave za sljedeću godinu veće. Već 2020. RSD će u Hrvatsku dovoditi 55 tisuća gostiju, a proširit će se i izvan Dubrovnika”, rekao je Staničić koji je jučer na sajmu sudjelovao na sastanku s predstavnicima tog touroperatera.

Kondorov let

Osim njih, održan je i sastanak s njemačkom privatnom aviokompanijom Kondor koja već radi s nekoliko zračnih luka u Hrvatskoj, a ove godine uvode i liniju Hannover - Zadar te pojačavaju ostale linije.

Touroperator FTI, najavio je Staničić, potvrdio je kako za ovu godinu ima pozitivan booking prema Hrvatskoj te očekuju kako će na Jadran dovesti veći broj gostiju nego lani, a velika su očekivanja i od investiranja u sljedećim godinama.

“Imamo najave strateških investicijskih partnera iz Njemačke za ulaganja u smještajne kapacitete, ali još ne možemo otkrivati imena”, izjavio je državni tajnik iz Ministarstva turizma Tonči Glavina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:16