Dolazak velikog igrača

Najveći svjetski lanac pizzerija u svibnju ove godine dolazi u Hrvatsku

Uoči otvaranja prve poslovnice krenuli su i u potragu za novom radnom snagom
Domino's restoran
 AFP

Domino’s Pizza, jedna od najvećih svjetskih pizza kompanija, u svibnju ove godine otvara svoju prvu poslovnicu u Zagrebu. Za dolazak lidera u dostavi pizza koji broji više od 16.300 poslovnica u preko 85 zemalja zaslužna je kompanija All about pizza, preciznije osnivači Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornall, koji je cijeli svoj radni vijek proveo uoravo u Domino's Pizzi te trenutno pod sobom ima 25 njihovih poslovnica u Australiji.

- U cijelu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana. Zapravo sam na krstarenju upoznao jednog od vodećih osoba iz Domino's Pizze koji mi je ponudio poslovnu suradnju. Zbog želje da se upustim u poduzetnicke vode, odlučio sam krenuti u poslovni pothvat te zajedno sa Nilsom te otvoriti novu franšizu u Hrvatskoj – ističe Sviben.

Uoči otvaranja prve poslovnice krenuli su i u potragu za radnicima, pa tako trenutno traže četiri voditelja poslovnice, dok će kako navodi, ostatak tima, odnosno 80 posto činiti studenti.

Kako stoji na oglasu za posao objavljenom na portalu posao.hr, od budućih voditelja, traže minimalno dvije godine iskustva, minimalno srednju stručnu spremu, te B1 razinu engleskog jezika. Menadžeri će biti zaduženi za organizaciju svih operacija poslovnice, kao i nadgledanje osoblja te pripremu i kontrolu budžeta.

Inače, Domino’s je američki multinacionalni lanac pizza restorana sa sjedištem u Ann Arboru, Michigan. U veljači 2018. godine lanac je postao najveći prodavač pizza u svijetu u pogledu prodaje. Sve je počelo 1960. godine kada su Tom Monaghan i njegov brat James preuzeli pizzeriju DomiNick’s u vlasništvu Dominicka DiVartija u Ypsilanti, u Michiganu. Braća su pritom posudili 900 dolara kako bi platili trgovinu, a za dostavu su koristili svoju Volkswagen Bubu. Ime Domino’s službeno su registrirali 1965. godine nakon što su otvorili i treću pizzeriju te se proširili diljem svijeta, a ove godine stižu i u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:49