Multipak

Najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe osmi put otvara svoja vrata

Osmo izdanje Multipaka trajat će od 27. svibnja do 2. lipnja i ugostit će mnoge glazbenike i književnike
Grad Pakrac
 Multipak

Najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, pakrački Multipak, 27. svibnja će osmi put otvoriti vrata za posjetitelje, a manifestacija će trajati punih tjedan dana, odnosno do 2. lipnja.

Riječ je o zajedničkom projektu Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshopa pod pokroviteljstvom Grada Pakraca te uz podršku Ministarstva kulture i Hrvatske turističke zajednice, a u čijem će se središtu naći velika hi-fi izložba s preko 30 slušaonica i više od 36 izlagača.

Uz to, cijeli će tjedan biti ispunjen raznovrsnim sadržajima poput predavanja, radionica, projekcija nagrađivanih dokumentarnih filmova kao što je, primjerice, dobitnik dviju prestižnih nagrada Emmy, The Beatles: Eight days a week. U sklopu manifestacije bit će održani i koncerti te će Multipak ugostiti glazbene zvijezde poput grupe Detour, a bit će i predstavljene razne knjige i književnici.

Osmo izdanje manifestacije uvodi i novost na programu, Mini Multipak. Da pojasnimo, radi se o zasebnom programu za djecu kojim se najmlađe posjetitelje Multipaka želi upoznati s kvalitetnom glazbom i filmom, priopćili su iz organizacijskom tima manifestacije.

- To je pokušaj da djecu od malih nogu usmjerimo prema kvalitetnim kulturnim sadržajima koji često ne pronalaze put do mlađih generacija - pojasnili su nam iz tima koji prvi put surađuje i Park prirode Papuk koji će svoju ustanovu prezentirati kroz električne bicikle koje će Multipak staviti na raspolaganje svim posjetiteljima kako bi “iskusili ljepote pakračkog kraj”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:22