Najveća svjetska tvrtka za proizvodnju mliječnih proizvoda Lactalis kupuje Nestle Malaysia

AUTOR:

OBJAVLJENO:

9.10.2018. u 16:04

AUTOR:

OBJAVLJENO:

9.10.2018. u 16:04

FILE PHOTO: Logo of the dairy group Lactalis at a food exhibition in Villepinte, near Paris, France, October 17, 2016. REUTERS/Charles Platiau/File Photo
Charles Platiau / REUTERS

Ilustracija

Najveća svjetska kompanija za proizvodnju mliječnih proizvoda Lactalis objavila je da je dogovorila kupnju poslovanja Nestlea u Maleziji vezanog uz rashlađene mliječne proizvode, a posao je vrijedan otprilike 40 milijuna dolara.

Nestle Malaysia je ranije izvijestila da očekuje dogovor oko prodaje Lactalisu za 37 milijuna dolara. Prema priopćenju Nestlea, Lactalis nakon ove akvizicije planira u Maleziji napraviti svoje operativno središte za mliječno poslovanje u Aziji.

Nestleova industrija rashlađenih mliječnih proizvoda u Maleziji ostvaruje prihode od 21 milijun eura (24 milijuna dolara) godišnje, objavila je francuska kompanija u čijem je vlasništvu i zagrebački Dukat..

Sporazum, koji stupa na snagu u siječnju, uslijedio je nakon ranijih Lactalisovih akvizicija brenda organskog jogurta Stonyfielda proizvođača Danonea i kupnje proizvođača islandskog jogurta u SAD-u e Siggi's-a.