Probelmi na Otoku

Najveća londonska zračna luka otkazala više od sto letova zbog štrajka osoblja

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.8.2019. u 11:02

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.8.2019. u 11:02

TRAVEL CHAOS AT HEATHROW TERMINAL 5 AFTER THE RECENT HEATWAVE.
26 Jul 2019
JB/Express Newspapers
EXPRESS SYNDICATION
+44 (020) 8612 7661/790., Image: 461260826, License: Rights-managed, Restrictions: NO France, Japan, Sweden, United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Putnici na londonskom aerodromu Heathrow

Zračna luka Heathrow u Londonu otkazala je više od sto letova uoči dvodnevnog štrajka planiranog za idući tjedan, izvijestili su u petak britanski mediji.

Iz Unitea, najvećeg britanskog sindikata, rekli su da su njihovih četiri tisuće članova većinom odbili ponuđeni ugovor o plaćama uoči pregovora između sindikata i upave Heathrowa te da će se štrajk planiran za ponedjeljak i utorak najvjerojatnije održati.

Najveća zračna luka u Britaniji preventivno je otkazala 172 leta dok se održavaju posljednji pregovori kako bi se izbjegao štrajk, izvijestile su britanske novine Telegraph i Independent.

Uprava Heathrowa "radije će platiti nekoliko milijuna funti zračnim kompanijama za naknade zbog otkazanih letova i uzrokovati nezadovoljstvo među putnicima, umjesto da marljivom osoblju omogući poštenu povišicu plaće", upozorio je sindikat.

Unite ocjenjuje da bi oko 88 tisuća putnika moglo biti pogođeno ako 20 posto letova u ponedjeljak i utorak bude otkazano, a zrakoplovnim kompanijama u tom bi slučaju moralo biti isplaćeno 2,3 milijuna funti odštete.

Sveukupni iznos naknada mogao bi se udvostručiti, ako sindikat odluči održati još jedan 48-satni štrajk 23. i 24. kolovoza.