Rast dionica

Najmlađa milijarderka na svijetu prodala većinski udio svoje megauspješne kompanije

Samo od objave kupnje Kylie Cosmeticsa, Cotyjeve su dionice porasle za čak 6%.
Kylie Jenner
 Profimedia, Face To Face A

Kylie Jenner prodala je većinski udio svoje megauspješne kompanije Kylie Cosmetics beauty konglomeratu Coty Inc, javlja Business Insider.

Brend je najmlađu članicu Kardashian klana učinio ujedno i najmlađom milijarderkom na svijetu, a odluku o prodaji nije komentirala, kao ni uprava Cotyja. Vlasnik europske kompanije je pak JAB Ltd. koji trenutno, dakle, posjeduje 51% udjela u Kylienoj firmi.

Otkupili su većinski dio za 600 milijuna dolara, čime su povećali vrijednost svog brenda na 1,2 milijarde dolara. Wall Street Journal javlja pak kako će Kardashianka ostati "javno lice" brenda, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kylie je danas jedan od najpopularnijih make up brendova osnovala 2015., a gotovo odmah dosegao je nevjerojatnu popularnost. 2017. Forbes je brend procijenio na ukupnu vrijednost od 800 milijuna dolara, a Jenner prvom samoostvarenom milijunašicom u povijesti - taj je status konačno potvrdila u lipnju 2019.

Tvrtka Coty poznata je korisnicima najviše po brendovima CoverGirl i OPI lakovima za nokte. Posljednjih godina zarada im je pala, a sve se zbilo uslijed promjene uprave, kako piše Sharon Terlep, novinarka Wall Street Journala. Posljednjim potezom Coty će pokušati vratiti "staru slavu" i svoj status u beauty industriji.

Samo od objave kupnje Kylie Cosmeticsa, Cotyjeve su dionice porasle za čak 6%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:36