Prijave od 31. siječnja

Na natječaju "IRI 2" za istraživanje, razvoj i inovacije na raspolaganju 770 milijuna kuna

Ukupna alokacija Poziva iznosi 770 milijuna kuna, projektni prijedlozi podnose se elektronički putem sustava eFondovi, a prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici
Laboratorij Plive, ilustracija
 Ranko Šuvar / Hanza Media

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj, u javnosti poznat kao IRI 2, kojim se poduzećima za istraživanja, razvoj i inovacije na raspolaganje stavlja ukupno 770 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a prijave se počinju zaprimati od 31. siječnja 2020. godine.

Pozivom na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II”, stoji u objavi Ministarstva od četvrtka, sufinancirati će se razvoj novih proizvoda (dobara i usluga), tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje i razvoj, te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz poticanje njihove suradnje s partnerima, uključujući suradnju s organizacijama za istraživanje i širenje znanja.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje teći od 31. siječnja 2020. godine u 11 sati, dok je zaključni termin 29. lipnja 2020. u 11 sati, a bespovratna sredstva se dodjeljuju putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna alokacija Poziva iznosi 770 milijuna kuna, projektni prijedlozi podnose se elektronički putem sustava eFondovi, a prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici.

Ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 30 milijuna kuna po projektnom prijedlogu, dok je najniži iznos milijun kuna.

Iz Ministarstva ističu i da projekt mora rezultirati razvojem novih ili znatno poboljšanih proizvoda koji proizlaze iz istraživačko-razvojnih aktivnosti prijavitelja.

Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti istraživanja i razvoja (izuzev temeljnih istraživanja) koje uključuju vlastite aktivnosti istraživanja i razvoja, ugovorno istraživanje i kolaborativno istraživanje uz učinkovitu suradnju, te aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu u cilju jačanja kapaciteta za istraživanje i razvoj, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:13