Stečajni postupak

Na bubanj idu vrijedne nekretnine nekada uspješne Čačićeve tvrtke iz Varaždina

Na prodaju ide i poslovna zgrada Coninga u samom centru Varaždina koja je procijenjena na oko 14 milijuna kuna
Varazdin, 210213.U varazdinskoj tvrtci Coning od danas je 20-ak radnika u strajku. Radnici traze isplatu sedam placa koliko im tvrtka duguje. Ukoliko danas ne uspije postupak mirenja pridruziti ce im se radnici tvrtki kceri Conecto, Congama i Coning eco gradnja.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

Godinu i pol od otvaranja stečaja nad nekada uspješnom varaždinskom tvrtkom koja je bila povezana s Radimirom Čačićem, Coning, čeka se prodaja nekretnina procijenjenih na oko 180 milijuna kuna. Među nekretninama koje se daju na prodaju našla se poslovna zgrada Coninga u samom centru Varaždina koja je procijenjena na oko 14 milijuna kuna, a za koju na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi nije bilo valjanih ponuda.

Osim ove nekretnine, na prodaju ide i Hotel Pagus na Pagu čija početna vrijednost iznosi 49 milijuna kuna. Uz nju, za 55,2 milijuna kuna na dražbu ide i Hotel Trakošćan kao i njegovo okolno zemljište, apartmansko naselje Zelena punta u Kukljici na otoku Ugljanu od 37.570.000 kuna, nekretnine u Svetom Jurju vrijedne desetak milijuna kuna, motel Vratnik i zemljište u Biškupcu. Kako navodi eMeđimurje, lista ide i dalje. Tako na bubanj ide i kuglana te okolne parcele u Senju procijenjene na oko dva milijuna kuna, zemljišta i objekti u Stinici vrijedni više od devet milijuna kuna, planinarski dom u Oltarima, stanovi u Karlovcu i Jakuševcu.

U dosadašnjem tijeku stečajnog postupka, stečajna upraviteljica Lidija Lesar uspjela je prodati jahtu Beneteau Oceanis 411 Clipper za 222.000 kuna, upola manje od procijenjene vrijednosti, dva stara automobila za 5000 kuna i za 16.000 kuna zemljište u Senju, gdje je Coning imao manji vlasnički udjel.

Inače, stečajni postupak nad Coningom pokrenut je sredinom 2018. godine, a prema rješenju iz studenoga te godine, od ukupno 331 milijun kuna prijavljenih tražbina utvrđene su tražbine u iznosu od 123 milijuna kuna, dok je djelomično ili u potpunosti osporeno 208 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:01