Poslovni problemi

Modna kompanija Victorie Beckham još jednu poslovnu godinu zaključila s gubitkom

Modna kuća Victoria Beckham Ltd od 2008. godine posluje u više od 50 zemalja svijeta.
Victoria Beckham
 Action Images / Matthew Childs / Reuters

Modna kompanija Victorie Beckham, bivše pjevačice ženske pop grupe Spice Girls i supruge proslavljenog nogometaša Davida Beckhama, još jednu poslovnu godinu zaključila je s gubitkom.

Unatoč rastu prodaje od 42,5 milijuna funti što je 17 posto više u odnosu na prošlu godinu i novčanoj pomoći investicijske kuće NEO Investment Partners, ova modna kuća već pet godina grca u gubicima, piše BBC.

Koliko je situacija kritična pokazuje i podatak da je tvrtka prošle godine zabilježila operativni gubitak od 10,2 milijuna funti (oko 90 milijuna kuna), što je porast od 8,2 milijuna dolara u odnosu na 2016.

Inače, modna kuća Victoria Beckham Ltd od 2008. godine posluje s 400 trgovina u više od 50 zemalja svijeta i zapošljava 180 ljudi. Uz prodaju vlastitih brendova, čija se cijena nerijetko penje i do 3000 funti (oko 24.685 kuna), surađuju i s brojim poznatim imenima poput Estee Lauderom, Choleom i Calvin Kleinom.

Osim skupih komada robe, tvrtka se bavi i proizvodnjom nešto pristupačnije odjeće za američku trgovinu Target. Tako se, primjerice, tamo mogu pronaći haljine s potpisom vlasnice za 30 funti (246 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:35