Veliko razočarenje

Mlinar zatvorio svoju pekarnicu u omiljenom gradu hrvatskih gastarbajtera

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

17.5.2019. u 12:26

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

17.5.2019. u 12:26

Osijek, 010311.
U vecini osjeckih pekara kruh danas nije poskupio.
Prema rijecima prodavacice u pekari
Vlado Kos / CROPIX

Ilustracija

Vodeća hrvatska pekarska kompanija Mlinar zatvorila je svoju pekarnicu u jednom od hrvatskim gastarbajterima omiljenom gradu – Münchenu.

Mlinar se na inozemno tržište počeo širiti još 2012. i to na slovensko tržište, dok je na Marienplatz stigao 2015., a nagađa se da je prodavaonica zatvorena zbog problema s vlasnikom prostora u kojem se pekarnica nalazila. Samo zatvaranje stiglo je kao razočaranje Mlinarovim kupcima, što se jasno vidi pregledom stranice Yelp na kojoj potrošači ocjenjuju restorane.

 

Dodatno, ako se u obzir uzme nedavni ulazak investicijskog fonda Mid Europa u kompaniju, iz kojeg su kazali kako “planiraju pomoći Mlinaru da se proširi na međunarodno tržište”, odluka o zatvaranju inozemne poslovnice još je veće iznenađenje.

Mlinar, naime, danas ima više od 230 vlastitih maloprodajnih mjesta u četiri europske zemlje, a veleprodajno plasira na dodatnih 19 svjetskih tržišta uključujući Pakistan i Dubai. Franšize su do sad plasirane u 10 zemalja na tri kontinenta. Zapošljava gotovo 2.000 radnika, proizvodnja je organizirana u pet velikih pekarskih pogona - dva u Osijeku te u Poreču, Šibeniku i Zagrebu.