Budućnost 3. maja

Ministar Horvat: Kinezi nisu zainteresirani za Uljanik grupu

- Informacije koje sam primio iz veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini idu u prilog intencijama o kojima govorimo u posljednjih mjesec dana, rekao je ministar
Tanker Pomer za Uljanik Plovidbu i Darko Horvat u krugu
 Tea Cimas / Marko Todorov / CROPIX

Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u posjetu je slovenskim Mokricama. Tamo je komentirao i budućnost 3. maja.

- Informacije koje sam primio iz veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini idu u prilog intencijama o kojima govorimo u posljednjih mjesec dana - da postoji ozbiljna namjera kineskog partnera da se s Brodarskim institutom dogovori i ima zajednički nastup u novim projektima, ali u ovom trenutku nema ikakve ozbiljnije namjere da kineski brodograditelj kupi ili uđe u strateško partnerstvo u 3. maju, odnosno Uljanik grupi, rekao je za N1 ministar.

Nije želio reći hoće li država dati novac za 3. maj.

- U ovom trenutku pronalazimo legalan način da se oni brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče. Model će biti sukladan hrvatskom i europskom gospodarstvu, a kroz nekoliko dana - sigurno prije zakazanog ročišta - bit će predstavljen Upravi 3. maja, sindikatima i institucijama RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:46