Turbulentno vrijeme

Milijarder Marc Benioff kupuje ugledni časopis Time za 190 milijuna dolara

Dogovor bi mogao biti dovršen kroz mjesec dana, no prvo mora dobiti regulatorno odobrenje
Marc Benioff
 Profimedia, SIPA USA

Samo osam mjeseci nakon što je prodan američkoj medijskoj grupi Meredith Corporation, ugledni časopis Time ponovno mijenja vlasnika, a ovoga puta kupuje ga milijarder Marc Benioff.

Suosnivač Salesforce.coma Marc Benioff i njegova supruga osobno kupuju Time, koji je prvi put izašao 1923. godine, za 190 milijuna dolara. U priopćenju Mereditha stoji kako Benioff „neće biti uključeni u svakodnevno poslovanje ili novinarske odluke“. Dogovor bi mogao biti dovršen kroz mjesec dana, no prvo mora dobiti regulatorno odobrenje.

Marc Benioff, predsjednik, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Salesforce.coma za poslovanje u oblaku, izjavio je kako on i njegova supruga duboko poštuju organizaciju i taj poznati brend.

„Moć Timea oduvijek je bila u njihovom jedinstvenom pisanju o ljudima i problemima koji na sve nas utječu i povezuju nas“, napisao je u tweetu.

Benioff preuzima Time u vrijeme kada je budućnost tiskanih medija neizvjesna. Prodaja Timea je pala (svaki broj izdaje se u 2 milijuna primjeraka, što je pad s 3 milijuna otprije nekoliko godina), a bori se i s padom prihoda od oglašavanja.

Meredith je tek u siječnju dovršio kupnju matične tvrtke Time Inc. te ubrzo prodao neke od njihovih najpoznatijih magazinskih naslova.

Prema Forbesu, Benioff ima imovinu vrijednu 6,7 milijardi dolara, a nije jedini poduzetnik iz tehnološkog svijeta koji je odlučio kupiti tradicionalnu tiskanu publikaciju.

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos kupio je 2013. godine Washington Post, a prošle je godine Laurene Powell Jobs, filantropistica i udovica Stevea Jobsa, kupila većinski udio u časopis The Atlantic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:28