Predloženo smanjenje stope PDV-a za pripremu i usluživanje jela u ugostiteljskim objektima na 13 posto nije olakšica nego spas u zadnji čas, a kako trenutno ne postoji jednoobrazna definicija jela nejasno je što će to smanjenje zapravo obuhvatiti, ističe predstavnik Koordinacije ugostitelja Hrvatske Marin Medak.
Komentirajući prijedlog zakona o porezu na dodanu vrijednost, koji je trenutno kao četvrti dio porezne reforme u javnoj raspravi, Medak za Hinu napominje da ugostitelji zapravo još ne znaju točno na što će se odnositi predloženo smanjenje PDV-a na 13 posto za jelo u ugostiteljstvu.
Nejasna definicija jela
"Prijedlogom se predviđa smanjenje stope PDV-a isključivo u vidu pripreme i usluživanja jela u ugostiteljskim objektima, što je vrlo nejasno, pogotovo što trenutno n...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....