Porezna konfuzija

'Manji PDV za ugostitelje spas je u zadnji čas, ali još uvijek ne znamo na što se odnosi'

Gotovo 30 posto turista u Hrvatsku dolazi uživati kave, piva, vina i vrhunsku hranu
Marin Medak, ugostitelj i vlasnik restorana RougeMarine
 Davor Pongracic / CROPIX
Gotovo 30 posto turista u Hrvatsku dolazi uživati kave, piva, vina i vrhunsku hranu

Predloženo smanjenje stope PDV-a za pripremu i usluživanje jela u ugostiteljskim objektima na 13 posto nije olakšica nego spas u zadnji čas, a kako trenutno ne postoji jednoobrazna definicija jela nejasno je što će to smanjenje zapravo obuhvatiti, ističe predstavnik Koordinacije ugostitelja Hrvatske Marin Medak.

Komentirajući prijedlog zakona o porezu na dodanu vrijednost, koji je trenutno kao četvrti dio porezne reforme u javnoj raspravi, Medak za Hinu napominje da ugostitelji zapravo još ne znaju točno na što će se odnositi predloženo smanjenje PDV-a na 13 posto za jelo u ugostiteljstvu.

Nejasna definicija jela

"Prijedlogom se predviđa smanjenje stope PDV-a isključivo u vidu pripreme i usluživanja jela u ugostiteljskim objektima, što je vrlo nejasno, pogotovo što trenutno n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 00:37